Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP hükümeti, sonunda Memur Sen’i de çıldırttı

AKP hükümeti, sonunda Memur Sen’i de çıldırttı
 

MEMUR SEN'E BAĞLI SENDİKALAR


AKP Hükümeti’nin, Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanarak ilk defa olarak memurun ve emeklisinin yeni yıla zamsız girmesi, 5. ayına kadar yasanın çıkmasıyla uğraşarak kamu emekçilerinin ve kamu emekçisi emeklilerin sabrını deneyerek 5. ayında masaya kamu emekçileri ve emeklileriyle dalga geçercesine bir teklifle, yani ilk yıl için yüzde 3+3, 2013 yılı için yüzde 2+3 gibi bir öneriyle gelmesi kamu çalışanlarını ayağa kaldırdı; kamuoyunda “güdümlü sarı sendika” diye anılan Kamu Sen’i bile çılgına çevirdi. Bu kapsamda Kamu Sen’e bağlı sendikalar bugün (15 Mayıs 2012 günü) alanlara indi ve Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması yaptı; “Hükümetin teklifi alanlara davettir” dedi.

AKP Hükümeti’nin 5 ay sonra yüzde 3+3 zam teklifine memurlar isyan etti. Kamu çalışanları konfederasyonları, bir yandan Türkiye’nin yüzde 8,5 büyüdüğü ve milli gelirin 10 bin 500 dolara çıktığı iddialarıyla ortay çıkanların diğer yandan kamu çalışanlarına bu büyümeden hiç pay vermemek için çalışmalarına karşılık iş bırakmaya hazırlanıyorlar. Hükümete sert tepki gösteren Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ”2,5 milyon kamu çalışanı ve 1 milyon 800 bin emekli yok sayılmıştır. Kamu çalışanlarıyla adeta dalga geçilircesine bir teklif getirilmiştir. Hem Türkiye 2011 yılında yüzde 8,5 büyümüş diyeceksiniz, büyüme oranlarıyla övüneceksiniz, kişi başına milli gelirin 10 bin 500 dolara çıktığını söyleyeceksiniz. Ama kamu çalışanlarına bu büyüme oranlarından artan milli gelirden pay vermeyeceksiniz. Bu kamu çalışanlarını yok saymaktır. Teklifin bu haliyle kalması halinde önümüzdeki hafta iş bırakacağız.” Dedi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise “teklifi grevle geri püskürtebiliriz” dedi. Memur Sen genel Başkanı ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ahmet Gündoğdu da, “bu teklif yok hükmündedir. Dağ fare bile doğurmadı. Bugün 81 ilde eşzamanlı olarak alanlardayız.” şeklinde konuştu.

Türkiye çapında olduğu gibi, Burdur’da da Memur Sen’e bağlı sendikalar Cumhuriyet Meydanında biraraya gelerek bir basın açıklaması yaptı; Hükümetin yüzde 3+3 zam teklifiyle masaya gelmesini memuru alanlara davet olarak değerlendirdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..