Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Baba beni okula gönderden baba beni evlendire…

Baba beni okula gönderden baba beni evlendire…
 

Sabah bilgisayarımı açar açmaz ilk yaptığım iş gece hangi yazılarımın okunduğuna bir göz atmak oluyor. Bunları kontrol etmek, çok değişik konularda yazan ben için iyi bir istikamet göstergesi oluyor.

Bu sabahta gördüm ki tam üç yıl evvel yazdığım bir yazı üç kez okunmuş. Yazının adı Tijen Mergen. Medeniyet düşmanlarının gericilerin bu adı duyunca kıllarının dikildiğine eminim. 2009 itibari ile 7700 kız çocuğumuzu okulla tanıştıran milliyet gazetesinin “Baba beni okula gönder” kampanyasının başındaki isim. Yani binlerce kız çocuğumuzu cehaletten kurtaran insan, onların ikinci annesi.

İktidardaki zihniyetin en büyük gıdasının cehalet olduğunu biliyoruz. Amaç mümkünse herkesin cahil kalması ve üzerlerine çöken zehirli ahtapota koşulsuz biat etmeleridir.  Erkek çocukları bacak aralarına çıngırak takılarak ikna edilebilir. Hatta imam hatiplerde beyinleri yıkanmış olmak kaydı ile okuyabilirler de. Âmâ kız çocukları asla okumamalı. Sonra Allah saklasın bilinçlenirler ve kendi çocuklarına kul değil, birey olmayı öğretirler maazallah. Hem sonra sakalı yarım metre birileri nasıl kızların göbeklerine muska yazacak? Eğer okurlarsa, gelenek, töre gibi safsatalarla nasıl babası yaşında adamlara üç otuz paraya satılmayı kabul ederler? Yok, yok olmaz böyle şey. Kızlar okumamalı. Altı yaşından on yaşına kadar ilkokula gitsinler, sonra çeker alırsın eve. İlla bir şeyler okuyacaksa kuran kursları cemaat evleri ne güne duruyor. Gönderir beynini yıkarsın, on üçüne gelince de satarsın gitsin. İşte 4+4+4 ün özü yani büyük kitlelere hitabeden kısmı bundan ibaret.

Hatırlarsınız; 2007 den sonra açılan Ergenekon çukuruna iktidardaki zihniyetin karşısında kim varsa yok teröristmiş, yok silahlı örgüt kuracakmış, yok iktidarı devirecekmiş gibi hastalıklı etiketlerle etiketlenerek tıkıldı.

Nerde ise hiç utanmadan rahmetli Türkan Saylan’ı bile içeri atacaklardı. Yakında öleceği belli olduğu için üstlerine kalmasın diye içeri almadılar. İşte o günlerde bir takım garip iddialarla Tijen Mergen’i de içeri aldılar. Birkaç gün süren psikolojik işkencenin ardından serbest bıraktılar.  Kız çocuklarını okutmak istemek tabii kayıtlara geçmeyen ve af edilemeyecek bir suçtu.

Şimdi durum nedir? O kampanya, o çocuklar ne oldu? Hiçbir haber alamıyoruz. Yeni kayıtlar zannederim engellenmiştir. Okuyan çocuklara ne oldu? Şimdi neler yapıyorlar. Hiçbir şey bilmiyoruz.

Türkan Saylan hanımı rahmetle, Tijen Mergen hanımı da saygı ile anıyoruz.

Tijen Mergen’ le ilgili geniş yazım: http://blog.milliyet.com.tr/tijen-mergen---/Blog/?BlogNo=173987

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..