Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP neden din ekseninde dönüp duruyor?

AKP, özellikle 12 eylül refarandumunun ardından hem kendini hem Türkiye' yi din ekseni etrafında döndürüp duruyor.

Gözden kaçan şeyleri sıralamak mümkün.

Önemli nokta şu:

İç politikada din eksenli siyaset yapmak Türk halkının ihtiyacından mı kaynaklanıyor?

Hayır.

Dini ön plana çıkararak halkın dini duyguları AKP siyasetinde şekillendiriliyor mu?

Evet dememiz mümkün.

% 90 dan fazlası nufüsun islamiyeti kabul etmiş bir toplumda, farklı dinlere mensup insanların da açılımlarla kendi dinleri ile ilgili kilise ve benzeri yerlere izin verilmesi,dini faaliyetlerini yürütebilmesi için önlerinin açık olması, dini iradelerinin verilmesi karşılığında müslüman toplumun  şekillendirilmesi söz konusu.

İktidarın, cumhuriyet dönemi ile ilgili olumsuz (!) devlet politikalarını sürekli gündeme taşımasının ardında elbette kendi uygulamalarına destek arayışı var.

Geçmiş dönemlere bakıldığında bu milletin:

Vatansız kalmakla  karşı karşıya geldiği,

Devletinin yıkıldığı,

Ordularının dağıtıldığı,

Savaş meydanlarında erkek nufüsünun yok edildiği,

Vatan ve hürriyetini zor geri aldığı , bilinmeyen bir gerçek mi?

Bugün ise dilini, milliyetini, dinini, eksiksiz olarak tarih boyunca yaşadığını, koruduğunu inkar edercesine yok sayıyorlar.

Sanki bu din:

AKP iktidarıyla geri gelmiş,

AKP iktidarı olmasa yok olacakmış,

AKP iktidarıyla hayat bulmuş, çerçevesine oturtulmaya çalışılıyor gibi görünsede AKP kendini bu kanalda besliyor.

Türk demokrasisinde görüldüki, milletin hassasiyetleri ile hitap etmekten başka çareler bulamayan partiler  on yıl iktidarda kalsalar  bile millete ait olan felsefeye sonunda ayak uyduramayarak iflas ediyor. Partileriyle birlikte kadroları da yok oluyor.

İç politikada din ekseni üstünden elde etmiş olduğu desteği, dış politikada farklı kullanıyor. Özellikle din temalı konuşmaları ön plana çıkaran iktidar, Ortadoğu da ki mevcut karışıkllıkları müslüman halklara zulüm ediliyor penceresinden bakarak;

Müslümanların birbirlerini katletmelerine, müslümanların bir tarafıyla  birlikte olarak yardımcı oluyor.

Müslüman ülkelerin işgal edilmelerini seyrediyor,

Irakta milyonlar katledilirken ve tecavüze uğrarken sesini çıkarmıyor,

Libya' da Haçlı ittifakıyla bir olunup libya işgal ediliyor,

Suriye' ye zoraki savaş provaketörlüğü yaptırılarak  müdahale yaptırılmak isteniyor.

Olayların tümünde din eksenli politika izleyen iktidara oy veren kesimin sesinin hiç çıkmamasının sorgulanması olabilmeli.

Bu sorgulamayı sanki kayıtsız şartsız destekleme isteği olan şimdilik AKP tarafında olanlar yapmalı.

Türkiye'nin  geleceği Atatürk' ün izlediği polikalarla mümkündür. Harici politikalar başta ABD'ye hizmet etmektedir.

AKP de biliyor ki ABD' nin önünü açan her politikanın arkasından İsrail çıkıyor.Bunların olduğu her yerde müslüman kadınlar, çocuklar ölüyor. Katliamlar yaşanıyor. Kan ve göz yaşı medeniyetleri oluşuyor.

AKP en azından  bu vebalden bian önce sıyrılmalı.

Türkiye için hayırlısı budur.

Biliyoruz ki;

İktidarların değişmesiyle kökleri de kuruyan politika üretemeyiz.

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..