Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Alacaklarımız ESKİ TL, Borçlarımız YENİ TL

Alacaklarımız ESKİ TL, Borçlarımız YENİ TL
 

Sayın başbakanımız geçen haftaki grup toplantısında KEY ödemelerinin 2 hafta içerisinde yapılacağının müjdesini verdi.

Bundan 6-7 önce de key ödemelerinin kısa zamanda yapılacağı müjdesini vermişti. Demek ki hükümete göre kısa zaman 6-7 ay. Acaba hükümet sözlüğünde 2 hafta kaç güne tekabül ediyor bilmiyorum.

AKP seçimlerde ağırlıklı malzeme olarak kullandığı bir icraatını kendi başbakanı eliyle silmiş gözüküyor. AKP Liradan altı sıfır atıldı, Türk lirası yükünden kurtuldu kıymetlendi gibi loganlarla ekonominin iyi gittiğini belirterek vatandaşlardan oy topladı.

Ancak başbakan son grup toplantısında KEY kapsamında ödenecek paranın miktarı hakkında kendine has bağırmalı üslubuyla 2 katrilyon 800 tirilyon lira civarında ödeme yapılacağını belirtti.

Hani biz liradan 6 sıfır atmıştık. Başbakanın şöyle demesi gerekmez miydi?

'2 milyar 800 milyon YTL ödeme yapacağız.'

Başbakanı tanıyanlar sanırım artık onun bu üslubunu tanımışlardır. Ülkenin borçları ve cari açık gündeme geldiğinde YTL'yi kullanan hükumet , milli gelir ve bu tür ödemeler gündeme gelince hemen eski TL'ye dönüş yapıveriyor.

Zaman zaman umumi tuvaletlerde, bakkalların önünde fiyat listelerinde gördüğümüz ve garipsediğimiz durumlar da demek ki başbakanın bu zihniyetinin ürünü. Örneğin ekmek fiyatı için 60 YKR yazacağı yerde 0, 60 YKR yazarak acaba onlar da fiyatlarda bir indirim yaptıklarını mı düşündürtüyorlar bilmiyorum.

Bundan sonra başbakanı dinlerken elimize bir hesap makinası alacağız ve duruma göre altı sıfır ekleyip altı sıfır sileceğiz.

Yazının başında da belirttiğim gibi devletin alacağı ESKİ TL, berçları YTL üzerinden.

İyi hafta sonları.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..