Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Alın vergi vermeyin...

Alın vergi vermeyin...
 

ALIN VERGİSİNİ DEVLET ÖDEYECEK!


Türkiye Reklam Konseyi’nin öncülüğünde “Alın Verin Ekonomiye Can Verin” kampanyası başlatıldı. Pazarlama, reklam ve medya alanındaki örgütlerin çatı kuruluşu olan Türkiye Reklam Konseyi, küresel krizin etkilerini azaltmak ve iç talebi canlandıracak mekanizmaları harekete geçirmek amacıyla ülke çapında çok mecralı bir kampanya başlatıyor. Kampanya ile sanayi kuruluşlarının firmaların hayata geçireceği promosyon ve indirimler özel koşullarla platformlarda yer alacak.

Yetkililer kampanyadaki amacın iç talebi canlandırarak yılın son çeyreğinde hayatı normalleştirme gayreti olduğunu belirtti. Devletlerin sanayicilerle, hizmet üretenlerle dayanıştığını ve onların ayakta kalması için koşullar oluşturduklarını ifade eden yetkliler bir de bu işin pazarlamasını yapmaya becerebilirlerse kampanya fena görünmüyor. Ancak işte bu noktada neredeyse bir skandala imza atmak üzereler.

Nedeni de; kampanya kapsamında, ekonomist Prof. Dr. Deniz Gökçe, gazeteci Meliha Okur, WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı eski bankacı Akın Öngör, Merkez Bankası eski başkanlarından Yaman Törüner’in de oynadığı reklam filmlerinin içerikleri.

Okur ve Öngör'ün canlandırdıkları sokak çiçekçisi ve sokak simitçisi acaba vergi ödüyorlar mı?

Ödüyorlarlsa sanırım ilgili makamlar işportacılardan nasıl vergi alabildiklerini açıklamalılar. Ben sokakta çiçek satsam acaba zabıta beni nasıl karşılar. Onlara "Ama reklam da koskoca bankacı ve gazeteci de bu işi yapıyor" desem ne derler acaba.
Yetkililerin bir an evel reklam kapmanyasını gözden geçirmeleri gerekmektedir.
Yıllarca Maliye Bakanlığı'nın; kazancın kutsal sayılabilmesi için vergilendirilmesi gerektğini belirten kampanyaları ile buradaki çelişki giderilmeli ve derhal önlem alınmalıdır.
İlgili ve yetkililere duyurulur.
 
Toplam blog
: 12
: 633
Kayıt tarihi
: 20.03.09
 
 

32 yıl önce Ankara'da doğdum. Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunuyum. Bireysel Emeklilik ..