Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '11

 
Kategori
Dünya
 

Allahüekber çığlıkları eşliğinde linç

Allahüekber çığlıkları eşliğinde linç
 

+18


Dünya bir trajedi izliyor. Dünya; eşine benzerine az rastlanan bu trajediyi yine eşine benzerine az rastlanır bir biçimde sükûnetle izliyor.

Allahüekber çığlıkları eşliğinde bir insanı linç edip etrafında toplanarak poz vermek nasıl bir psikolojinin ürünüdür sizce?

Linç edilen Müslüman, linç eden Müslüman üstelik!

İslami düşünce sitemi, hukuku bu mudur?

Bu ise ne kadar insani veya vicdanidir?

Bunun; düşünme yetisinden uzak bir hayvanın ilkel güdüleri ile bir başka hayvana saldırıp, çiğ çiğ parçalayıp yemesinden ne farkı var?

Arkasındaki değil, önündeki gücün, bu vahşete öncülük eden gücün; adı açık adresi beliyken üstelik! Nasıl oluyor da aynı dilin, aynı dinin, aynı çoğrafyanın üyesi olan bu insanlar bu vahşeti gerçekleştiriyor?

Adına NATO denilen gücü sorgulamanın zamanı gelmedi mi?

Bir birlik, bir oluşum oluşturup, istediği ülkeye saldırıp talan etmenin dünya hukukundaki adı ve yeri nedir?

Duruşları ile ölüme meydan okuyan iki liderden biri olan Kaddafi’ ye saygı mı duymak lazım, yoksa bu vahşeti alkışlamak mı?

Hatırlarsınız. Bu liderlerden birisi de Saddam’dı…

Kendini almaya gelenlere meydan okumuş, son dakikaya kadar onurlu duruşundan bir gram bile ödün vermemiş, bildiği ve inandığı yolda başı dimdik gitmişti ölüme.

Ya Öcalan? Öcalan’ın Türkiye’ye paketlenip getirildiğinde takındığı tutumu hatırlayanız var mı?

Örgütü içerden daha iyi yönetsin, yol haritaları çıkarıp dayatsın diye mi paketlenip gönderilmişti?

Ya kendisini sorgulayan gurup içerisinde olan ve ömrü PKK terörü ile uğraşmakla geçen Hasan Atilla Uğur’un neden iki yılı aşkın süredir içerde tutulduğunu kendine soran?

Bu adı konulmuş bir terör örgütünün kimliği açık lideri ise, neden onu Türk milleti adına sorgulayan komutan şu an hala içerde?

Dünya üzerinde çok pis bir oyun oynanıyor bu açık. Bu oyunu oynayanların ülkemizde yaşanan terör olayları sonrasında yaptığı açıklamalardan, gösterdikleri hedeflerden bir savaş çıkarma isteklerinin açık olduğu gibi...

Kendi varlıklarını sürdürebilmek adına halkları birbirine kırdırmayı ilke edinen bu toplulukları daha ne kadar sırtında taşıyacak dünya? Daha ne kadar alet olacak oyunlarına?

Hadi buna alet olan bilinçsiz halk yığınlarını anladık, bilgisizlikten, kültürsüzlükten tongaya düşüyor da, ya göz göre göre bu talana, yalana ortak olan liderlere ne demeli?

Nedir onları göz göre göre bu cinayetlere ortak eden düşünce?

Bizim bilmediğimiz ama onların gayet iyi bildiği bazı açıkları mı var?

Birlikte yemişlikleri içmişlikleri, aynı yollardan geçmişlikleri ya da...

Velhasılı Kaddafi’ye yapılan muamele insanlık dışı, mantık dışı, kural ve hukuk dışıdır?

Kaddafi bir diktatör olabilir. Yıllardır ülkesini demir yumrukla yönetmiş olabilir ama neden farklı kisvelerle dünyayı talan eden bu güçlerle ters düştüğünü iyi sorgulamak, işaret ettikleri ülkelerin hangi ülkelere sınır ve komşu olduğunu, nihai hedeflerinin ne olduğunu iyi sorgulamak lazım.

Yoksa bir gün şans bize de gülebilir!!!

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..