Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '11

 
Kategori
Futbol
 

Almanlar'ı yendik! Finallerdeyiz...

Almanlar'ı yendik! Finallerdeyiz...
 

U19 Milli Takımı grubun son maçında rakibi Almanya'yı 1-0 yenerek Avrupa Şampiyonası Finallerine kaldı.

Tüm gözlerin ve dikkatlerin A Milliler üzerine yoğunlaştığı bir haftada sessiz ve derinden bir zafer geldi. Zaferin adı 19 yaş altı Milli Takımımız oldu.

Romanya'da yapılacak finallere ev sahibi dışında katılacak 7 takım iki eleme grubu tamamlandıktan sonra belli oldu. Milli takımımızın da aralarında bulunduğu 7 grup birincisi ev sahibi Romanya'yla birlikte kupa için mücadele edecek.

Galler, İzlanda ve Kazakistan ile mücadele ettiğimiz ilk eleme grubunda tek beraberliği Galler maçında alan millilerimiz diğer iki maçını alarak Elit Grup adı verilen bir sonraki tura kaldı.

İkinci turda, yine kendisi gibi gruplarını lider tamamlayan Almanya ve Macaristan ile grup ikinci olan Makedonya ile eşleşen milliler ilk maçta Makedonya'yı 3-1, ikinci maçta da Macaristan'ı 6-1 yendi.

Son maça 6 puan ve 7 averajla çıkan millilerin karşısında aynı puan ve bir fazlası averaja sahip Almanya vardı. Bunun anlamı beraberliğin Almanya'yı kalifiye edeceğiydi.

Bu şartlar altında maça çıkan milliler Almanlar'ı Muhammet Demir'in golüyle geçerek finallere katılmayı hak etti.

Bu kısa hikayede 8 takımlı bir Avrupa Şampiyonası finallerinden çok sahip çıkılması gereken bir Türk Futbol geleceği mevcut. Gaziantepspor'lu Muhammet Demir, Cenk Tosun, Kayserispor'lu Engin Bekdemir, Nadir Çiftçi, yeni Kayserisporlu Gökay, Beşiktaş'lı Sezer Özmen ve diğerleri gerçekten umut vaat eden futbolcular.

Muhammet Demir turnuvada toplam 8 golle gol krallığında en üst sırada yer alırrken, Ömer Şahiner de 3 asistle ikinci durumda. Ömer'in 3 te golü var.

Mili takımımız 22 gol atan Almanya'dan sonra en çok gol atan ikinci takım konumunda (20 gol).

Ve bugün elde edilen başarı azımsanmayacak cinsten.

Gönül her birini birkaç yıl sonra A Milli forma altında aynı başarıların altını imzalarken görmek istiyor. Bu değerleri kaybetmemeli, üzerine neler katabilirizin hesabı yapılmalıdır. Zira alt yaş gruplarında başarılarımız yıllardır sürmesine rağmen A Milli takıma yansımasını aynı şiddette göremiyoruz.

Umarız güzel yarınlar, bugünkü tomurcuklarda gizlidir.

Gençleri kutlarken, başarının devamını temenni ediyoruz.

Hedef o şampiyonluk olsun!

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..