Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Amerikan sargısı

Amerikan sargısı
 

Amerikan Sargısı;
Türk edebiyat tarihinin usta kalemlerinden Fakir Baykurt'un unutulmaz eseri...
Bugünü gören, bugünün geleceğini o günlerden anlatan nefis bir kitap. Usta 1950 li yıllarda belki de gerçekten yaşanmış hikayeyi öyle güzel anlatmış ki bugün kitabı okuyunca nereye geldiğimizi daha iyi görebiliyoruz.
Hikaye Anadolu'nun göbeğinde Ankara'ya yakın bir köyde yaşanıyor. Köy, örnek köy olarak yani şimdiki güncel adı ile ''pilot köy'' seçiliyor. O zamana kadar kendi kendine hasbel kader yaşayan benim aslan yürekli insanlarıma sizi geliştireceğiz diye bir sürü sözüm ona yenilik getiriyorlar... Devamını dileyen dostlar kitabı edinerek keyifle okuyabilirler. 

Taaa o yıllardan, ! Fırsatlar ve rüyalar ülkesi Amerika'nın Dünya'mızı nasıl GÜZELLEŞTİRECEĞİ belliymiş zaten... İki tavuğuna su veremeyen Rüyalar Ülkesi Dünyayı güzelleştirecek!!! Peh, Peh? 

Kendi kapitalizmini dünyaya yerleştirirken milyonlarca hatta milyarlarca insanın, hayvanın, bitkinin dengesini düzenini nasıl bozduğunu artık görmeyen kalmadı.
Hikayemiz zamanında tohumlar kendi has tohumlarımız, mütevazi vatandaşlarımız da ekip, dikip, yetiştirip bugüne göre gül gibi geçinip giden insanlardı. Bizleri geliştireceğiz diye getirilen, mecbur bırakılan Amerikan tohumları Tarım dünyamızı mahvedene kadar. Arkasından mecburi kotalar derken bugün çiftçimiz var ama ürettiği kendine yetemeyen halde kıt kanaat, borç harç içinde. Kahveye bile çay parası olmadığından çıkamayan bir sürü insan duyuyoruz. 

Hadi Amerikanlar gelin de has tohumlarını kaybettiğiniz, değiştirdiğiniz Dünya'mızı eski haline getirelim. Bakalım Sargınız tutacak mı?
Mahvettiğiniz düzen yeniden kendi, Kudretten olan haline dönecek mi?
İnanın Amerikanlar sizden önce Dünya çok daha bereketli, çok daha doğal, çok daha huzurlu idi. Yaa bi gidin!!! İnsanlığın, Dünyanın üzerinden elinizi bi çekin yaaa... Siz çekmezseniz de Sizleri de, Bizleri de Yaratan icabına bakacak zaten... Yeter artık yeter... 

Sevgili dostlar Kitabı okuduğumda aklıma MIH gibi kazınan, o köyde yaşayan bir köylü vatandaşımızın çok güzel bir sözünü son olarak sizlerle paylaşarak sargısız günler diliyorum. 

'' Bir dönümün verdiğini BEY'ler vermez adama '' 

 
Toplam blog
: 17
: 479
Kayıt tarihi
: 24.11.08
 
 

Merhaba; yazmak, doğa gezileri, müzik dinlemek, doğayı koruma amaçlı programlarda yer almak, resim y..