Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Analı kızlı köfte

Analı kızlı  köfte
 

Antep yöresine ait, değişik bir tadı var, ben analı kızlıyı

keşfedeli bayağı oluyor, ara sıra yapıyorum, siz de deneyebilirsiniz...

Urfa ve Antep yöresinin yemekleri, kebabları çok leziz ve onların ,

malzemeleri de çok değişik, acı biberleri, turşuları, salçaları

hiç tanıdık da yok ki oralar da göndersin bize....

MALZEMELER
500 gr çiğköftelik kıyma,
250 gr az yağlı kıyma,
1 kg kemikli kuzu eti,
100 gr iri çekilmiş ceviz,
300 gr nohut,
½ kg köftelik bulgur,
3 adet büyük soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 adet limon,
1 çorba kaşığı nane,
1 çay kaşığı tuz.

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..