- Kategori
- Yöresel Yemekler
Domatesli bulgur aşı

Yaz mevsimine uygun, lezzetli, hafif ve soğuk ayranla iyi giden bir fakir yemeği olan domatesli bulgur aşını öğrenmek ister misiniz ?
Öyleyse alın kalemi
Malzemeler:
1 su bardağı iri bulgur,
3-4 adet olgun domates,
1-2 adet yeşil biber,
1 adet kuru soğan,
Yarım bardak zeytinyağı,
1 adet tavuk bulyon
1 kaşık salça
Yıkadığınız sebzelerden önce soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kavurmaya başlayın.
Soğanlar biraz pembeleşince doğranan yeşil biberleri ekleyin.
Bu arada domateslerin kabuğunu soyarak tavla zarı şeklinde doğrayınız, ve biberler yumuşayınca domatesleri de ekleyerek kavurmaya başlayın .
Tuzunu, karabiberini atarak bir adet de bulyon ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
En sonunda bir kaşık salçayı da katarak iyice karıştırın.
Bu karışımın içine bir bardak bulguru aktararak karıştırın ve üzerini bir cm aşacak kadar su ilave edin. Dikkat bu yemek çok su çeker !
Bu yemeğin çok hoş ve lezzetli olması sulu gözlü olmasına bağlı. Kontrol ederek tam olarak suyunu çekmeden ocaktan indirmeniz gerekli. Yani çorba ile pilav arası bir yemek olması gerekli.
Yemek pişmeye yakın çok güzel bir koku yaydığından bizde: "Domatesli bulgur aşı mı yapıyorsunuz ?" diye sorarlar.
Merak etmeyin suyunu fazla çekmişse biraz su ekleyip kaynatabilirsiniz ama sakın bulgur eklemeyin.
Soğuk ayran, salata, turşu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.