Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

04 Temmuz '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Fasulye kavurması

Fasulye kavurması
 

Her zaman etli yemek yapmak mümkün mü ?

Hayır, hem bütçenizi zorlar hem de zaten sağlıklı değil. Yaşam şartları zor ve zaman tasarruf zamanı.

Ne demişler : "Kırk yaşına kadar yemek için para harcıyordum. Kırk yaşından sonra da yediklerimin vücuduma verdiği zararları telafi etmek için para harcıyorum." Doğru mu doğru.

Öyleyse bugün size yine hafif, etli yemekleri bile sollayan bir fakir yemeği olan yeşil fasulye kavurmasını öğreteyim. Tabii lezzete önem verenlere ve bilmeyenlere.

Malzemeler: ( 4 kişilik)

600 gr. yeşil çalı fasulyesi,

3-4 adet olgun domates,

2-3 ad.yeşil biber,

1 ad. iri kuru soğan,

4 yemek kaşığı zeytin yağı,

1 çay kaşığı toz şeker,

1 kaşık karışık salça,

1 ad.bulyon

Tuz, karabiber

Öncelikle yemeklik doğradığınız soğanı yağda kavurmaya başlayın .

Daha önceden yeşil biberleri, yıkadığınız ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri doğrayın, fasulyeyi de tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak yıkayıp süzün ve hazır edin.

Soğanlar pembeleşince üzerine yeşil biberleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Biberler yumuşayınca üzerine fasulyeleri ekleyerek kavurmaya devam edin.

Beş dakika sonra bu karışımın üzerine de doğranmış domatesleri yayarak karıştırmayın.,

Domateslerin üzerine bir kaşık salçayı, bir çay kaşığı toz şekeri, karabiberi ve yeteri kadar tuzu ekleyin ve karıştırmadan kaynamasını bekleyin. (Yemeklere fazla tuz atmaya heves etmeyin çünkü tuz insan sağlığının en büyk düşmanı ve yüksek tansiyonun başlıca nedenidir.)

Kaynayınca kapağını kapatın ve altını iyice kısın. Bu yemek domatesin suyu ile pişeceğinden kesinlikle su eklemeyin.

20-25 dakika sonra yani pişmeye yakın bu yemek o kadar güzel koku yayar ki çoğu etli yemeğe tercih edilir.

20 dakikanın sonunda kapağını açarak erimiş olan bulyon ve salçayı tahta kaşıkla yemeğe iyice karıştırın.Tekrar kaynamaya bırakın.

5 dakika sonra altını kapatarak dinlendirin.

Yanında soğuk ayran ve kuru soğanla servis edin.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 123
: 1874
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara