Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
Ankara
 

Ankara'da hız limitleri artırıldı!

Ankara'da hız limitleri artırıldı!
 

ebruyucel1985.blogcu.com/hiz-siniri


Meskun mahal sınırları içerisinde hız limitleri yeniden düzenlendi nihayet!

Bu çok yerinde bir karar, çünkü geçmişte ödemek zorunda bırakıldığım 188 00 TL para cezasını hatırlattı bana. Gerekçe; 50 km hızla gitmem gereken yolda 65 km hız yapmışım! (%30 ihlal)

Hem de normal trafik akışının yanı sıra modifiye edilmiş araçların gece gündüz demeden cirit attığı bir bölgede. Oran yolu üzerinde!

Düşünsenize bir, Eskişehir ve Konya Yolu başta olmak üzere trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde sanki önünüzde bir otomobil, adeta traktör hızında ilerlemeye çalışıyor..(özellikle kadın şoförlerimiz ve neredeyse 30 km hızla))

Hatta genelde, kimileri yolun tam ortasında, kimileri de yolun tam solunda!

Oysa trafikte hız yapmak kadar yavaş seyretmek sonucunda arkanızda ve önünüzde oluşacak konvoylarda tehlikeli sonuçlar doğurmakta.

Çünkü böylesi anlarda, bu defa yolun trafik kuralları tamamen devreden çıkarılıyor, sürücüler boşluk bulduğu aralıklardan kaçmak çarelerine başvuruyorlar.

Ancak artık bu sorunların yaşanmayacağını, yada gözle görülür azalmalar olacağını umuyorum, çünkü 50 km olan hız limitleri bu defa 70 km olarak belirlenmiş.

Ayrıca aklınızda bulunsun; Yeni uygulamaya göre, bundan böyle hız limitine uymayanlar hakkında artık plakaya ceza uygulaması yapılıyor.

Yani yoğunluk ve araçların süratli olması nedeniyle durdurulamaması durumunda yazılan ceza plakanın tescil adresine gönderiliyor.

Hem zaten mevcut kuralları harfiyen uygulamaya kalkışılsaydı, kolilerce makbuz koçanları gerekirdi.

Bu yeni uygulama kimi acemi şoförler için risk taşısa da trafik kazalarını azaltacağa benziyor.

 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..