Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ankara’da kar tatili bitti, şimdi buz tatili gerekli

Ankara’da kar tatili bitti, şimdi buz tatili gerekli
 

Fotoğraf: Aydın Tiryaki (18-2-2008, Ankara)


Bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde kar tatili vardı. Birkaç gündür süren karlı hava bugün de (Pazartesi) süreceği belli olunca okulların tatil edileceği dün duyurulmuştu. Kar yağışı durdu ancak aşırı soğuklar nedeniyle buzlanma beklendiği için İstanbul’da ilköğretim okulları ve liselerin yarın da (Salı) tatil olacağı İstanbul Valisi tarafından öğleden sonra duyuruldu. Vali açıklamasında “Sabah saatlerindeki belirgin azalmayla birlikte, çok kuvvetli don ve buzlanmanın da olumsuz etkileri bakımından özellikle de ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında güçlüklerin yaşanacağı nazara alınarak, sürdürülmekte olan tedbirler yanında 19 Şubat Salı günü de İstanbul’daki bütün ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle daha tatil edilmesi uygun görülmüştür” dedi. Yani İstanbul Valiliği yarın İstanbul’da okulları “Buz Tatili” yaptı, çok da iyi yaptı.

Ankara’da daha farklı bir durum yok. Bu gece İstanbul’da beklenen en düşük hava sıcaklığının -4 derece, Ankara’da ise -11 derece olacağı tahmin ediliyor (Kaynak: www.meteor.gov.tr Saat 20:30).

Ankara’nın ara sokakları da aynen İstanbul’da olduğu gibi karla kaplı. Akşam saatlerinde henüz donmadığı için yürünebiliyordu, yarın sabah ise ne kaldırımlar yürünebilir halde olacak ne de ara sokaklara öğrenci servisleri güvenli bir şekilde gidebilecek.

Ankara Valisi ise akşama doğru açıklama yapıp, yarın Ankara'da okulların tatil olmadığını açıkladı.

Kar tatili soruları soracağım:

• Ankara’da kaç öğrenci okuluna okul servisiyle gidiyor?
• Okul servisleri kış koşulları için ne kadar güvenli?
• Ara sokaklar okul servislerinin girmesini sağlayacak kadar temizlendi mi?
• 3 gündür kaloriferleri kapalı olan okullar yarın sabah ders yapacak kadar sıcak olacak mı?
• Yarın Ankara’da servis araçları buzlanma nedeniyle kaza yaparsa, sorumluluğu kim üstlenecek: Ankara Valisi?; Milli Eğitim Bakanı?; Başbakan?

Ankara’da bugün kar tatili vardı, bitti, yarınbuz tatili bekliyoruz. Çocukların güvenliği için.

(1) İstanbul’da okullar yarın da tatil edildi (Milliyet, 18-2-2008): http://www.milliyet.com.tr/2008/02/18/son/sontur58.asp?prm=0, 42099959639

Ankara, 18 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..