Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Anket : " Kadın hangi yaşta daha güzeldir ? "

Anket : " Kadın hangi yaşta daha güzeldir ? "
 

GÜZEL KADIN AMA ŞİMDİ :)


Kadın hangi yaşta güzeldir? Diye soru sorulsa kadın ya da erkek olarak ne düşünürdük acaba ? Kimimiz erkek olarak kadın her yaşta güzeldir tezine belki ayak uyduramayabiliriz ya da uydururuz , kadın olarak da belki her yaşta güzelim diye düşünerek ve yaşımızın ilerlemesine üzüntüyle engel olamayarak halimize şükrederiz. Akabinde kozmetik sektörüne kendi cebimizden kar elde ettiririz.  

Mesela; Cumhuriyetin ilanının hemen ertesinde toplumun kadın algısını belirlemek ve şekillendirmek adına SÜS adlı kadın dergisi 4 Ağustos 1923 yılında bir anket düzenlemiş. Anketin konusu " Kadın Hangi Yaşta daha Güzeldir ? " imiş. Edebiyatçılardan ev hanımlarına kadar pek çok kişinin ilgi gösterdiği bu anketin en göz alıcı tarafı, cevapların çoğunun erkeklerden gelmesiymiş.  

O dönemin Tanin Gazetesi'nin başyazarı Hüseyin Cahit ( Yalçın ) izlenimlerini şöyle bildirmiş : " Bir kadın gördüğüm zaman aklıma gelmeyen bir şey varsa o da yaşıdır. Zannederim ki ; güzel kaldıkça bir kadının yaşı yoktur. Senelerin hücumlarına zaferle mukavemet edebilen bir kadın kırkına kadar gittikçe güzelleşir. "  

SÜS dergisinin baş yazarı Mehmet Rauf da bu konu hakkında ; " Bence güzellik ruhun gözde ve dudakta parıldamasıdır, onun için güzel ruhlu kadınlar her yaşta güzeldir ! " demiştir.  

Kadın okurlardan ise şu cevaplar verilmiştir ankette :  

" Bir kadının güzelliği yirmi ile otuz arasında tekamül eder. Ancak ; gönül kimi severse güzel odur darbımeselince yaş mevzubahis olunamaz fikrindeyim " - Bihter SABRİ 

"Kadın güzelliği benim nazarımda daha ziyade bir zevk meselesidir. Binaenaleyh, sevilen bir kadın her yaşta güzeldir. " - Azize REZZAN 

" Bir kadın için güzellik yaşı tayin edilemez. Hassas, müşfik, hüsnütabiat sahibi kadın her zaman için güzeldir." - Hatice AHMET 

Sami Paşazade SEZAİ ise ;
" Bunu sormak caiz mi ? Zennederim ki kadınlar arasında hakiki tesettür baş için değil, yaş içindir. Zaten bilmem ki yaş var mıdır ? İnsan her saniyede bir başka yaşta veyahut yaş her an başkadır. Her sabah genç uyanan akşama yaşlı uyur. Çocukluk şafak, ihtiyarlık ise grup gibidir. Aşık olunan bir kadın güzel olduğu gibi, bir büyükanne de güzel değil midir ? Kadınlık her zaman güzeldir. Kadının kalbi hilkatin ( tabiatın ) haremidir. " demiştir.  

Velhasıl kelam bence de çirkin kadın yoktur. Sadece kendine az özen gösteren vardır ki ; bu da neredeyse çok az gibime geliyor. Ne dersiniz ?  

Kaynak Alıntı : Atlas Tarih Dergisi , sayı : 06 , Nisan 2011. Yavuz Selim Karakışla Arşivi'nden . Sayfa : 110 - 115 

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..