Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Antinifak

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan’ın bir buçuk ay önce İspanya’da türbanla ilgili yaptığı çıkış Türkiye’de gündemi değiştirdi.Şu anda Türkiye’nin gündeminde tek bir konu var, o da türban.Aslında bu konu son yirmi senedir Türkiye’nin gündeminde ve maalesef Türkiye’de nerdeyse yeni bir kutuplaşmayı doğuracak hale geldi.

Türkiye Cumhuriyeti, seksen beşinci yılını kutlayacağı bu seneye kadar biri post modern olmak üzere üç darbe ve iki muhtıra yaşadı.Bu yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin onlarca yılına mal olduğu kimsenin itiraz edemeyeceği bir gerçek.Bütün bunlar ortadayken neden hala bu çekişme, kutuplaşma?

Dinimizde başörtüsünün bir gereklilik olduğunu iddia edenler herhalde nifâkın ne kadar büyük bir günah olduğunu, milliyetçiliği savunanların bir milletin kutuplara ayrılmasının o milletin çimentosu olan milliyetçiliğin köküne dinamit koyarak infilâk etmesine, kendisini cumhuriyetin emanetçisi olarak niteleyenlerin bu nifâkın cumhuriyet rejimine ve bu rejimle yönetilen ülkemize ne kadar büyük bir kötülüğe sebep olduğunu artık görmüyorlar mı?

Kutuplaşma ve ayrışmaları dinimizin, milliyetçiliğimizin ve lâik, sosyal cumhuriyetimizin katiyen tasvip etmediği, bu üç hayati değerimizin reddettiği bu olgulara alet olmakla savunduğumuz bu değerleri biz dinamitlemiş olmuyor muyuz?

Özetle sözün özü, uzun lafın kısası şudur:

Bütün bu savunduğumuz değerlere ters düşmemek için artık çözüm bütün kesimlerin oluşturacağı bir demokratik platform olacaktır.İçinde farklı ses ve görüşleri barındıran, birbirine rakip değil, katkı sağlayan bir platform.Umutla bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..