- Kategori
- Dünya Mutfakları
Arap salatası "fatush"
fatush salatası
Uzun bir aradan sonra merhaba. Bir kaç aydır malesef size tarif yazamadım, sebebini soracak olursanız ahhhhh ahhhh bu çocuklar okulları, dersleri, ihtiyacları derken bir bakıyorum akşam olmuş bırakın bilgisayar başına oturmayı yatagımın yolunu zor buluyorum. Ama bu akşam geçte olsa bir tarif yazmak istedim ( aslında çok özlemişim) saat gece 24 ve şeytanın bacagını kırıp bir tarif yazıyorum. Umarım begenirsiniz.
Arap mutfagının en sevilen salatasıdır. Deneyin sizde çok begeneceksiniz üstelik bayat ekmeklerinizide degerlendirebilirsiniz.
MALZEMELERİ:
1 adet kuru sogan - 3 domates - 4 salatalık - 1 marul - 1 maydonoz - yarım demet nane - yarım demet dere otu - ince ekmek - summak - kuru nane - limon suyu - zeytin yagı
YAPILIŞI : Ekmegi küçük parçalar halinde dograyıp zeytin yaglayıp fırına koyun 7 dakika pişirin. Diger bütün malzemeleri küçük küçük dograyın üzerine summak, kuru nane, limon suyu sıkıp zeytin yagı gezdirin. En son üzerine kızartılmış ekmegi koyun. Servise hazır afiyet olsun
dunyamutfagi.net