Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı
 

Bu kadar kolay olup ta, bu kadar güzel olan tatlı varmıdır? Malzemeler:
    5 adet orta boy armut 1/2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su üzeri için: bir miktar kaymak ve kırık ceviz(kaymak yerine çırpılmış krema da kullanılabilir)
    Yıkanmış armutları birbirine değecek şekilde sıkı yerleştirebileceğiniz bir tencereye alın(yatık olarak yerleşecekler) Üzerine yaklaşık 3 su bardağı su(üzerini örtmeyecek kadar,1 parmak kala) ve 1/2 bardak toz şeker ekleyin.Armutlar iyice yumuşayıp,dip kısmında 1/2 parmak kadar jölesi kalana dek pişirin(armutları pişerken bir sefer çevirin) Soğuyan armutları servis kabına alın.Üzerlerine jölesinden gezdirin.Ceviz ve kaymak ile servis yapın.
 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..