Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Aşk acısını dindirmek için pratik önlemler

Aşk acısını dindirmek için pratik önlemler
 

Aşık olduğunuz insandan ayrılmak ve yaşadığınız derin ayrılık acısı çok can sıkıcıdır.

Ne yapsanız aklınız eski sevgilinizdedir. Her an onunla birlikte geçirdiğiniz anları hatırlar ve derin bir acı çekersiniz.

Aslında bu acıyı yönetebilir ya da en aza indirebilirsiniz. Bir kaç hafta sonra yine eski yaşamınıza kaldığınız yerden mutlu bir şeklide devam edebilirsiniz.

Ofisime gelen danışanlarla yaptığımız topraklama, regresyon veya hipnoz çalışmaları ile onlara acı veren duygularını hızlı bir şekilde topraklar ve acının bitmesini sağlarız.

Vereceğim basit yöntemlerle siz de aşk acısı çekiyorsanız kısa sürede topraklayabilirsiniz :

1. Topraklanmak :

Evde yazarak topraklanabilirsiniz. Sevgilinize kızgınsanız, öfkeliyseniz ya da yaşananlardan dolayı üzgünseniz, bembeyaz bir kağıda, kırmızı kalemle duygularınızı hızlı bir şekilde yazarak topraklanabilirsiniz. Duygularınız sizi acıtmayana kadar yazma işlemine devam edin. O'na söylemek istediklerinizi, içinizde kalanları, hızlı bir şekilde yazın. Yazmanız bittikten sonra yazdığınız sayfaları yakarak veya minik parçalara bölüp yırtarak, size zarar veren duygulardan kurtulabilirsiniz. Bu işlemde önemli olan sizi üzen, sinirlendiren, öfkelendiren duygularınızı yazmaktır. Lütfen buna dikkat edin. Ertesi gün üzüntü ve kızgınlığınızı test edin, 10 üzerinden bir not verin. (10 en şiddetli puan olsun) Verdiğiniz not 0'a düşene dek bu yazma işlemine devam edin.

2. Yaşadıklarınıza olumlu yönden bakmak  :

Zihin yapısı gereği olumsuzu görmeye odaklıdır. Her zaman bardağın boş tarafını görür. Hele ki konu aşk acısı olunca abartma ve büyütme eğilimi fazladır. Siz şimdi bilnçli bir çaba ile tam tersini yapacaksınız. Evet ben onunla bir aşk yaşadım ve şu kadar süre birlikte oldum. Peki bu ilişki bana hiç mi bir şey katmadı ? Bana kattığı olumlu duygular ve öğretiler nedir ? Bunları da yazarak çalışabilirsiniz. Çalışma bittiğinde size acı veren duyguların, yerini sakinliğe ve hatta olumlu bir bakış açısına yönelttiğini göreceksiniz.

3. Suçlu aramamak  :

Ayrılma aşamasına gelene dek, muhtemelen her iki tarafta hatalar yaptı. Bu hatalar sonucu inceldiği yerden koptu. Bu sorumluluğu siz de üzerinize almalısınız. Tek suçlu karşı taraf değil, sizin de ilişkide hatalarınız olmuştur. Ancak lütfen kendinizi de suçlamayın. Siz bu ilişkiden sonra daha da büyüdünüz ve kendinizi daha iyi tanıdınız. Bu yüzden suçlu aramayın. Eğer kendinizi suçladığınızı fark ederseniz. Kendinizi topraklamayı (yazarak) ihmal etmeyin. 

4. Ona ait ne varsa yok etmek :

En önemli adımlardan biridir. Sevgilinize ait evinizde ne varsa hemen elden çıkartın. Size aldığı hediyeler dahil. Bunu yapmazsanız ona ait enerjileri evinizde, ruhunuzda ve kalbinizde barındırıyorsunuz demektir. Bu da onu unutmanızı iyice zorlaştıracaktır.

5. Sosyal medyada onu takip etmekten vazgeçmek :

Bu huyunuzdan bir an önce vazgeçmeniz, acınızı hafifletecektir. Sürekli eski sevgiliyi takip etmek egonuzu da güçlendirecek ve sonucunda ayrılık acınız harlanarak güçlenecektir.

6. Affetmek : 

İlk üç adımı layıkı ile yaptığınıza emin olduktan sonra duygularınızı kontrol edin. Onu affedebildiniz mi ? Affetmek karşımızdaki kişinin yaptığı herşeyi unutup, onunla tekrar bir beraber olmak değildir. Affetmek o kişinin sizi eskisi gibi incitip, üzemeyeceğini, duygusal ya da fiziksel bir etkisi olamayacağı anlayışını içselleştirebilmektir. 

7. Yeni aktiviteler yaratmak : 

Hayatınıza yeni renkler, yeni aktiviteler katarak, hayatınızın enerjisini değiştirin. Yeni ve size heyecan veren uğraşlar enerjinizi de hızla değiştirecek, odağınız bambaşka olacaktır. Kafanızı meşgul edecek planlar yapın ve daha önemlisi bu kararları titizlikle uygulayın. Ayrılıığın izleri kısa sürede silinecektir. 

8. Seyahate çıkmak :

Yeni yerler görmek, gezmek, eğlenmek duygusal enerjinizi çok hızlı değiştirir. Sevdiğiniz arkadaşlarınız, aileniz ya da tek başınıza bunu gerçekleştirebilirsiniz.  

9. Spor ve dengeli beslenmek : 

Spor yapmanın faydaları aşk acısını hafifletmede de karşımıza çıktı. Çünkü spor yaptığımızda stresten, mutsuzluktan ve umutsuzluktan bir anda uzaklaşıverirsiniz. Vücunuzda endorfin hormonu salgılanır. Bu hormon kendinizi bir anda çok daha iyi hissetmenize sebep olur.

Beslenme alışkanlıklarınızı da gözden geçirerek, gerekli vitaminleri almanız, düzenli beslenmeniz hormonal açıdan sizi destekleyecektir.

10. Bir uzmana başvurmak :

Tüm bu adımları yaptım ama yine de aşk acım dinmiyor diyorsanız, mutlaka bir uzmandan destek almalısınız.

Yaşam kalitenizi ve mutluluğunuzu artırmak, hayatınızda yeni olasılıklara yer açmak ve daha detaylı bilgi almak isterseniz, koçluk öngörüşmesi için bana nilgunaktas@hotmail.com adresinden yazabilirsiniz :) 

 

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com

 
 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..