Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk hangi duyuları bozar?

Aşk hangi duyuları bozar?
 

Aşk; musallat olduğu her bünyede bir arıza bırakır, bu arızalar hem ruhsal hem de fiziksel olarak cereyan edebilir. Aşkın özellikle duyular üzerinde önemli etkileri vardır. Sağlıklı bir aşk, duyuların sağlıksız çalışmasıyla vücut bulur. O nedenle eğer duyularımız normal çalışıyor ise aşk yaşantımızda bir anormallik var demektir. Aşk hayatında bu sağlamanın yapılması aşkın varlığı için mecburidir. Aşağıdaki açıklamalar aşk konusunda sağlama yapmak isteyenlere yardımcı olacaktır...

    Aşkın gözü kördür sözüne müteakip aşk görme duyusunu bozar, özellikle akut olduğu dönemlerde insanın gözü hiçbirşey görmez ve aynaya baktığı halde tişörtler ters giyilir, gömleklerin lekeleri fark edilmez, fermuarlar sıklıkla açık unutulur özellikle toplu taşıtlarda birader aşık mısın dükkanı açık unutmuşsun tarzında banal ve küçük düşürmeye yönelik girişimlere maruz kalınır.
    Aşk insanı sağır eder, aşık insanın kulaklarında hep aşkının sesi yankılandığından eskilerin yalancı dünya diye tabir ettikleri bu dünyadaki hiçbir ses duyulmaz, karşıdan karşıya geçerken araç korna sesleri ile karışık küfür mahiyetli uyarılardan tutunda otobüsteki o densizin birader fermuar açık kalmış aşık mısın hırıltısı bile duyulmaz.
    Aşk herşeyi unutturur, aşık insanın hafızasının yüzde doksan dokuzu, hard diskinin yüzde 99 u mp3 ve film ile dolmuş bilgisayar gibi aslı görevlerini yapamaz ve sürekli şarkı söyler yada etrafa film olur, özellikle evden çıkarken musluklar, ışıklar, kitaplar hatta fermuarlar bile açık unutulur buda o koltukta oturan hıyarın yanındaki hıyara dönüp “la gördün mü donunda birde tavşan var hahahaha” tarzı iğrenç hırıltılarına davetiye çıkartır (ben o tavşanı senin gözüne sokardım ama şuanda aşığım uğraşamam seninle).
    Aşk tatma duyusunu bozar; öyle ki dibi tutmuş yemekler, çıtır tadında pilavlar, yanmış tavuklar, ekşi hoşaflar soslar ve nice bağırsak ve idrar sitemlerini bozan yeni denemeler o güne kadar yenilmiş en lezzetli yemek hissi uyandırır (ben o hıyara o tavşanı yedirirdim ama neyse....)
    Aşk dokunma duyusunu bozar; özellikle başbaşa ve aile bireylerinin her an damlama durumlarında dokunma duyusu tamamen bozulur, özellikle her dokunma hissiyatı sonucunda bir şaplak sesi ile dikkat kesilir ancak duyma hissi kaybolduğundan devamı zorlanır, tekrarı halinde tehdit ve kovulma durumları da etkili olmaz çünkü aşk insana unutturur, şu beş kardeşi görüyor musun gözdağı görme duyusu kaybolduğundan görülmez... Apartman kapısından çalınan zil karşılığı bütün duyular harekete geçer ve bir anda belediye otobüsüne sığınılır ve malum hıyarla tavşan tanıştırılır.(Seni sağlam kafayla darda yakalarım ama ben...)
 
Toplam blog
: 21
: 1643
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İnsan ilişikileri, doğa, çevre, kent yaşamı, siyaset ve güncel konular hakkında okumayı ve çalışm..