Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk oyunu 3-5-2 sisteminde oynanır -Hücum-

Aşk oyunu  3-5-2  sisteminde oynanır -Hücum-
 

Ey yalanlardan beslenip, yalan dünyanın yalan sularına yalan rüzgarlarla yelken açanlar. Söyler misiniz, sizden daha gerçek ne var bu dünyada?

Aşk ve sevda dansını, futbol oyun sistemleri kurgusunda irdelemeye çalıştığım yazı serisinin dördüncü ve son ayağında, sistemin hücum/ofans hatlarını irdelemeye çalışacağım. Takdir edersiniz ki tüm mücadelelerin, özellikle de spor müsabakalarının bir galibi vardır. Bu galip de; elde edilen, netice getiren son hareketlerle tescillenir. Devamlılık arz eden ve nitelikli işleyen orta sahanıza ve ilişkinizin sigortası savunma elemanlarına; fırtına gibi esen ofans hatlarınızı da ilave edip, aralarındaki harmonik uyum ve koordinasyonu sağlayabildiğinizde, dünya gözü ile irem bağlarını yaşamanız, inanın işten bile değil.

İkili ofans kurgusunun, neticeye dönük oyuncuları: Tensel ve zihinsel sevişmedir. Tensel sevişme üzerinde çok fazla durmayacağım. Bu konu, hem ağızlara sakız olmaya en çok müsait olan bir konudur, hem de canlıların doğal işleyişleri, metabolizma ve hormonal yapıları ile direkt ilintili bir süreçtir. Pek tabi ki tensel uyum ya da cinsel paylaşım denilen olgunun psikolojik, sosyolojik ve hatta ekonomik yansımaları ve sonuçları da mevcuttur. Tarafların, sözkonusu yaşanmışlıklarını ya da yaşamaya istekliliklerini yönetebilecekleri, yönlendirebilecekleri, kendi iradeleri ile şekillendirebilip, en üst tat alma noktalarına ulaşabilecekleri; kendilerine ait alan ve hareket sahaları vardır.

Sıkça kullanılan ifadesi ile ilişkileri monotonluktan, tekdüzelikten ve mutsuzluk ve umutsuzluktan kurtarabilecek aşk ve zevk oyunlarını oynayabilen oyuncuların netice getierecek son hareketleri yapmaları pek mümkündür. Uyumlu ve mutlu bir tensel beraberlik, iyi işleyen oyun sisteminin, ikili hücum hattındaki ilk ofansif oyuncusudur.

Benim asıl üzerinde durmak istediğim, diğer forvetimiz, zihinsel sevişme ve beraberliktir. Çiftler arasında inşa edilebilecek duygusal iletişim hattı öylesine iyi çalışmalıdır ki adeta telepatik bir kanal oluşmalı ve bu kanala hiçbir parazit, iletişim bozucu faktör etki edememelidir.

Şimdi bir düşünün. Sevdiğiniz kişinin beyin ve yürek kıvrımlarının ta derinlerine, içlerine, köşe başlarına, sokak aralarına ne kadar girebiliyorsunuz. İçindeki o sıcaklığın kor alevi ile yanıp kavrulduğunuz hissini en son ne zaman yaşadınız ya da hiç yaşadınız mı? Kendi beyin ve yüreğinizde hareketlenen duyguların kabarıp coştuğunu, kabarıp taştığını hissettiğinizde; umarsız, sebepsiz, her türlü sınırlardan, setlerden arınmış bir özgürlükle çağıl çağıl çağlayıp, O'nun sıcaklığına, engin denizlerine, tepelerine, dağ göllerine şelalerce aktığınız hissini ne sıklıkla yaşıyorsunuz? Bir bakışın bir hayat anlattığı; bir iç çekişin bin zevk yaşatıp, bin derde garkettiği; tek damla gözyaşında boğulup; yürek çakmağının tek çakışında alev aldığınız iklimleriniz oldu mu?

İşte zihinsel sevişme budur. Aşk endeksi burada zirve yapar. Tabelalar, puan durumları, fikstür avantajları hep bu hatta anlam kazanır, hep bu hatta anlam yitirir.

Aşk ve sevgi, duygulardan beslenir. Mantık ve akıl çokça semtine uğramaz aşıkın. Sevdaya dair ne varsa gerçektir, gerisi külliyen yalan. Ey yalanlardan beslenip, yalan dünyanın yalan sularına yalan rüzgarlarla yelken açanlar. Söyler misiniz, sizden daha gerçek ne var bu dünyada?

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..