Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

24 Ekim '14

 
Kategori
Gelenekler
 

Askerliği iliklerimizde hissetmek

Askerliği iliklerimizde hissetmek
 

ASKER OLMAK DEMEK VATANINI, MİLLETİNİ, BAYRAĞINI YÜREKTEN SEVMEKTİR


Askerlik; her insanın vatanı için yapması gereken kutsal bir vazifedir. Vatanı için asker, her türlü vazife ve göreve hazır olmalıdır. Askerlik; bir vatan borcudur. Askerlik ilk önceleri 24 ay iken daha sonra 18 aya düşmüştür. Bu halde de bir süre böyle devam etmiştir. Belli bir süre sonra da 15 aya indirilmiştir.

Askerliğin düşürülmesi ve bedelli askerlik her dönem gündemdedir. Askerliği bir de bedelli olarak yapanlar vardır. Bunlar para kaşılığında askerliğini 1-1,5 ay gibi bir sürede yapıp bitirirler. Sonuç olarak belli yönetmeliklere göre her insan askerlik görevini ifa eder.

Askerlik sınıflara ve bölgelere göre değişiklik gösterir. Kimileri Doğu bölgesinde, kimisi de batı ve diğer bölgelerde askerliklerini yaparlar. Burada amaç; vatanın her yerinin bir bütün olduğu, asla bölünemeyeceğini her TÜRK askerine öğretmeye çalışmaktır. Askere alınacaklar, öncelikle bir yoklamadan geçirilerek Askerlik yapacakları yer ve zaman olarak, askerliğe başlayacakları kendilerine Askerlik Şubelerince tebliğ edilir. Tabii Askerlik Şubeleri; kendi içlerinde bu askere sevk olacakların değerlendirilmesini yaparlar.

Askerleri kendi aralarında sınıflara ayırırlar. Bunlar Jandarma, Piyade, Topçu, Ulaştırma, Muhabere gibi sınıflardır. Askerler bu sınıflara Askerlik Şubesinin veya bağlı olduğu merkezin atamalarına göre, kimi Jandarma sınıfına, kimi piyade sınıfına, kimileri de topçu sınıfına diye değişik değişik sınıflara atanırlar. Askerler bu sınıflarla birlikte Askerlik Şubesi tarafından Askerlik yapacağı yere sevk olurlar.
 Sevk olundukları yerde belli bir süre acemilik evresi geçirirler ve daha sonra usta birliklerine gönderirler. Burada askerliklerini tamamlayarak ailelerine tekrar kavuşurlar.

Birde ortaokul yıllarında; Harp okuluna sınavla girip, burada belirli bir süre okuyup daha sonra buradan harbiyeli olan askerler de vardır. Bu harp okulunu bitiren askerler gözde askerlerdir. Buradan mezun olan askerler, subay olarak askerlik hizmetlerini devam ettirirler. Harp okulunu bitiren askerler, Genel Kurmay başkanlığına kadar ilerleme şansı olan  askerlerdir.

Subayların durumunu biraz incelediğimizde ise; Teğmenlikten başlayıp, Orgeneralliğe kadar yükselebilen askerlerdir. Bir de askerlikte Asteğmenler vardır. Bunlar da askerliğe 4 yıllık belirli üniversiteleri bitiren askerler arasından seçilen ve normal askerlik süresince asteğmen olarak görev yapan askerlerdir. Bunlara sınavla  Teğmen olma şansı verilir. Teğmen olan askerler ise en son Kurmay Albaylığa kadar yükselebilirler. Bundan sonra emekliliğe sevk edilirler.

Sonuç olarak; Askerlik gurbette yaşamayı insana öğreten ve Peygamber ocağı diye anlatılan önemli bir müessesedir. Askerliğini yapan her Türk genci, Yurt ( VATAN) sevgisini, Millet sevgisini, Bayrak Sevgisini ve daha bir çok duyguları yüreğinde hisseder. Bunun yanında ana ve babanın kıymetinin ne olduğunu, gurbetin ne olduğu gibi daha bir çok şeyleri de, insanlara öğreten çok müstesna bir ocaktır. Bu askerlik ocağında nice vatan evlatları yetişip vatana hizmete devam ederler.

VATAN BORCU NAMUS BORCUDUR. HAYDİ SENDE KATIL BU KERVANA.........     

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara