Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Aslan Trabzon’da kükremeye devam etti: 0-3

Aslan Trabzon’da kükremeye devam etti: 0-3
 

Bu pozisyonlarda standart yok


Trabzonspor’un zorlu şampiyonlar ligi maçından sonra Galatasaray karşısına çıkması fizik açıdan zordu.

Ancak ondan daha da zor olan; Galatasaray’ın, Fenerbahçe maçından sonra  bu maça çıkmasıydı. Fenerbahçe gibi önemli bir derbi mücadelesini kazanmış bir Galatasaray’ın, ruhi bir rehavet içine girmiş olması yüksek bir ihtimaldi.

Ancak korkulan olmadı ve maça hızlı başlayan Galatasaray, Elmander’in harika golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Trabzonspor ara ara baskı kurmaya çalıştıysa da, etkili pozisyonlar yaratamadılar.

Galatasaray ilk yarı biterken Selçuk’un çok güzel frikik golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Galatasaray’ın uzun zamandır serbest vuruştan gol attığını hatırlamıyorum doğrusu.

55. dakikada hava topu mücadelesinde Felipe Melo'ya yaptığı sert hareket sonrasında Zokora’nın direkt kırmızı kart görmesi ile de maç bitti sayılır.

Bu pozisyonla ilgili şunu söylemek isterim. Üç hafta önce oynanan Galatasaray-Sivasspor maçının (Fatih Terim’in beğendiğini söylediği)  eyyamcı hakemi Bülent Yıldırım’ın, 54. dakikada Hakan Balta’ya hava topuna çıkarken atılan dirseğe en az sarı kart göstermesi gerekirken vermediğini, oysa Trabzonsporlu Adrian’ın aynı hareketten dolayı Benfica maçında kırmızı kartla oyun dışında kaldığını yazmıştım. Sanırım bu tip hareketlerde sadece Trabzonsporlu futbolculara kart gösteriliyor!

Maçın en iyi iki adamından biri Semih’ti. Havadan ve yerden etkiliydi, kademelere çabuk girdi, boşlukları kapattı, markajda Burak’ı bezdirdi, topu isabetli paslarla çıkardı. Böyle devam ederse, milli takımın da değişmezi olabilir.

Maçın en iyi iki adamından bir diğeri de Elmander’di. Maç boyunca etkiliydi. Attığı golün yanı sıra yaptığı pres, yardımlaşma, adam geçme, şut atma normalin çok üstüne çıktı. Sağ ayağını kullanmasına rağmen, sol ayağını da neredeyse aynı ölçüde etkili kullanabilmesi ve boyuna rağmen adam geçmedeki becerisi en büyük artıları.

Emre Çolak ise yine eski halı saha futbolcusu görüntüsüne dönmüştü. İnşallah sürekli yan ve geriye pas alışkanlığından vazgeçer ve topu daha etkili bölgelere doğru oynama alışkanlığı kazanır.

Galatasaray 6 deplasmandır da gol yemiyor. Şüphesiz ki bunda Muslera’nın etkisi çok büyük ancak Galatasaray’ın bu sezon en iyi yaptığı şeyin takım savunması olduğunu da eklemek gerek.

Trabzonspor’un geçen seneki şampiyonluk mücadelesinin en önemli ismi Selçuk’u Trabzonlu taraftarların bu derece ıslıklamasını ve özellikle korner atarken kafasına yabancı madde yağdırmasını ayıplıyorum. Adam ömür boyu sizin istediğiniz takımda oynamaya mecbur mu? Gerçi bu sadece Trabzonlu taraftarların ayıbı değil, hemen her taraftar grubu bu şekilde davranıyor ama artık buna bir son verilmeli.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..