Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Aslı

Aslı
 

HR ve basamaklar!


…olurdu, öykü kahramanının adı tercih hakkını bana bıraksalardı, ama bu bir gerçek yaşantıdan kesitler içeren bir anlatı, bir yaşam öyküsü! Uzaktan, yakından hepimizin en az bir kere adını duyduğu bir kızın başından geçenler!

O yüzden Aslı dersek onun adına, kopyası olur! Kopyalar, taklitler ne kadar güzel olurlarsa olsunlar; insanoğlunun gözünde ucuzdur ve takdire şayan olamazlar! Taklitçi etiketini, kimse şevkle göğsüne takmaz, bence! Çaresizlerin dışında!


Şu kopyalama işi için harcanan emek, gayret, dikkat yabana, atılacak cinsten değildir! Harfiyen uysanız bile asıl örneğe; bir yerlerde fire verme olasılığı çok yüksek! Üstüne üstelik yok mu o burun kıvırmalar! “Taklit, ne kadar olsa!”

1870 yılının 25 Aralık günü Krakau/ Polonya’da dünyaya gözlerini açıyor! Bazı şüpheci beyinler, onun gerçek doğum tarihini sır gibi sakladığını iddia ederler! Fakir bir ailenin kızı olan Helena’nın güzel olmaktan başka arzusu yoktur! Bir prenses kadar alımlı, cazibeli! Doğa ona cimri davrandığı için, elindeki imkânlarla arayı kapatmaya çalışır!

Kırık dökük bir ayna karşısında: Mangal kömürü; kaşlarını, ıslak kırmızı renkli bir kâğıt, yanak ve dudaklarını renklendirir! Kendini aynada görebilme çabaları içindeyken, o anda sessizce odaya süzülen anneyi fark etmemiştir!

Şimşek gibi bir tokat patlar suratında!


“Bir yüz ışıl, ışıl olmalı ama içten gelen güzellikler sayesinde” Bu öğüdü kulak ardı eden, bir elli boyunda, tombulca, büyük hedefleri olan çalışkan yaratıcı genç kız evinden ayrılır! Yoksulluğu arkasında bırakarak!

Küçük bavulunda: Ağaç kabukları özü, badem yağı, sadece kendinin bildiği çeşitli bitki özlerinden oluşan krem kavanozları vardır! Cilde nem veren, besleyen bu harika karışımı tanıtmak, satmak için yollara düşer! Avustralya’dır hedefi! Oranın güneşi, hanımların dünyasını zehir edip, ciltlerini kavurmaktadır!


Bilinmeze atılan bu adım, onu dünyaca meşhur eder ve 120 milyon Amerikan doları kazandırır! Kozmetik dünyasının kraliçesi Helena Rubinstein hayatı boyunca: Florence Nightingale Graham veya kısaca Elizabeth Arden’e karşı savaşmak zorunda kalmıştır!

Kim kimi taklit etmek istemiş, kim kimden ne (ç)almak istemiş? Su götürmez birkaç kanıt dışında pek bir şey biliyoruz denemez! İlk saldırıyı Elisabeth gerçekleştirmiş ve Helena’nın, sağ kolu olan üst düzey yöneticisini, kendi saflarına katarak savaşı başlatmıştır!

Ufak tefek zeki kadın Helena’nın yanıtı çok baharatlı olmuş! Elisabeth’in boşandığı kocasını işe alarak, boşluğu kapatmış! Ve bu mücadele ölene dek sürmüş gitmiş! Polonyalı kız hiçbir zaman kaybedenler listesine girmemiş! Bilakis, ikinci evliliğini, kendisinden otuz yaş küçük Prens Archil Gourielli ile gerçekleştirerek “Prenses” unvanına da sahip olmuş!

Bilim ( 1953 kimya vakfı) dallarına büyük katkıları olmuş! Tıp doktoru olma isteğini gerçekleştirememiş, lâkin tüm maddi varlığını insan sağlığı konusunda harcanmak üzere hibe etmiş, bu az güzel çok bakımlı cesur kadın ölünceye dek(1965) kendi yapmış olduğu ilk kremini kullanmış! En büyük reklâmı da son gününe kadar, pürüzsüz cildi olmuş!


Adını yeni duydum, henüz kullanmadım, fiyatını da bilmiyorum!

HR Valaze denemeye değer diye düşünüyorum! Yeter ki aslı olsun!

 
Toplam blog
: 584
: 853
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Dinleyenin olmadığı yerde anlatmanın önemi! Nasıl YAZAN oldum. 'Yalnız doğar, yalnız göçer' eskile..