Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

Atatürk ve CHP

Atatürk ve CHP
 

Son günlerde bir söz dolaşıyor ortalıkta: "Atatürk'ün kurduğu partiye hakaret etti" Bu söz CHP milletvekili Mustafa Özyürek'e ait. Çok talihsiz ve utanç verici bir söz.

Evet Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk tarafından kurulmuş ve faaliyet göstermiş demokratik bir partidir; ancak 1938 yılında Atatürk'ün vefatı ile ne Atatürk ile Chp arasında ne de Chp ile Atatürk arasında bir bağlantı kalmamıştır. Atatürk bu partiyi güzel ve demokratik bir şekilde yönetmiş ve kendisinden sonra gelenlere miras bırakmıştır. şimdi Atatürk'ün kurduğu parti yanlış yapmaz, Atatürk'ün kurduğu parti en demokrat partidir diye yanlış düşünceler var ortalıkta.

Kimse Atatürk üzerinden pirim yapma hakkına sahip değildir. Çünkü Atatürk artık aramızda değil ve malesef CHP'nin de başında da değil. Öyleyse insanlar CHP'yi sevmek zorunda değiller. Ama ülkemizde Atatürk'ü sahiplenme noktasında yanlış yaklaşımlar var. Özellikle Chpliler Atatürk'ü sahiplenme hakkını sadece kendilerinde görmektedirler ve başka kişilerin Atatürkçü olamayacakları gibi bir fikre kapılmaktadırlar. Atatürk bile hayattayken çok partili siyasi yapıya geçişi savunmuş ve bu görüşünü uygulamaya geçirmiştir; ancak bugünkü Chp kendisini hala tek kurtarıcı olarak görmektedir. Artık Atatürk üzerinden siyaset yapmayı bırakmalı, Atatürk'ün ortaya koyduğu yenilikleri ve çağdaşlaşma hareketlerini sahiplenmeyi bırakıp yeni fikirler üretmeye başlamalıdır. Atatürk görevini fazlasıyla yerine getirmiş ve bu hayata veda etmiştir. Şimdi sıra bizdedir. Çünkü Atatürk ülkeyi yönetme, idare ve iskan etme görevini sadece CHP'ye vermemiştir. Eğer öyle olsaydı Türkiye demokrasi ile değil monarşi ile yürütülürdü ve tek partili bir hayat devam ederdi. Bu yüzden "Atatürk'ün kurduğu partiye hakaret etti" sözü çok anlamsız bir sözdür. Elbette Chp'ye eleştiriler yapılacaktır. Kaldı ki Atatürk zamanın da bile mecliste çok hararetli tartışmalar yaşanmaktaydı; ama Atatürk hiçbir zaman "doğruyu sadece ben bilirim" demedi.

Yeni düşünce ve görüşlere açık oldu. Chpliler ve bu partililer gibi düşünenler unutmasınlar ki Chp sadece Atatürk'ün kurduğu bir partiydi ve artık Atatürk tarafından yönetilmiyor. Atatürkçülük konusuna gelince de Atatürk herkesin Atatürküdür. Kimse onu tek başına sahiplenme lüksüne sahip değildir. Hele hele kimse Atatürk'ü siyasi otorite sağlamak, onun adından menfaat sağlamak için kullanamaz. Artık lütfen biraz saygılı olalım.

 
Toplam blog
: 4
: 8892
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

24 yaşındayım Bursa'da inşaat sektörü üzerine çalışmaktayım. Üniversite mezunuyum. Siyaset ve istihb..