Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Ateizm Tüm Dünyada Neden Yükseliyor.

Ateizm Tüm Dünyada Neden Yükseliyor.
 

Avrupa’dan Amerika’ya oradan da Asya ve Afrika’ya kadar internetin,  sınırları kaldırdığı tüm dünyada hemen herkes her şeyi anında görüyor, anlıyor ve algılıyor. Camından bakan bir Asya'lı anında Amerika'yı, Afrika'yı Avrupa'yı görüyor. İnsanlar arasındaki sınırlar bir yandan yükselirken, diğer yandan hızla yok oluyor.

Günümüz gençliği ise hemen her şeyi anında görüyor ve haberdar oluyor. Devletlerin insanların sorunlarını çözmekten ziyade zengini daha zengin, fakiri de daha fakir yaptığı günümüz dinleri de herhangi bir sorunu çözmüyor. Vatikan’da taciz skandalları, papaz skandalları. Altın tahtlar. İslam da çözüm olmuyor Suudi Arabistan’da Amerika, İngiltere ve İsrail tabanlı yönetim, yönetimlerinin muhaliflerini belki de doğruları güçlüler lehine ezmek için kullanıyor.

Dünya medyası İslam’ı terörizmle yan yana koyar, Hıristiyan Dünyası İslam’ı terörle anarken ölenlerin hepsinin renginin ve mesleklerinin aynı olması, toplumların en fakirlerinin olması orta yaş grubuna göre farklı bir nesil dünyaya getirirken, orta yaş grubuyla genç nesiller arasında yüzyıllık bir nesil farkı ortaya çıkıyor.

Kimse kimsenin ne dediğini anlamıyor. Gençleri televizyon karşısında görmek de mümkün olmuyor, fazla haber seyretmiyorlar. Ancak babalarına göre daha günübirlik yaşadıkları gibi günümüzün kanunlarından, siyasilerine, dinlerinden, örflerine kadar birçok konuda farklı düşündükleri aşikâr. Binlerce yıl önce de baba ile oğlu arasında görüş farkı vardı; ancak hiçbir yüzyılda baba oğul arasındaki nesil farkı bu kadar açılmamıştı.

Dünyada gençler babalarından, hızla farklı bir yöne doğru ilerliyorlar. Büyüklerin kanunları onlara pek bir şey ifade etmediği gibi büyükleri işlerine geldikleri gibi kullanıyorlar. Eğitim; anlamsız, çünkü okul bitiren de bitirmeyen de asgari ücretle iş arıyor. Din adamları hakkında binlerce olumsuz haber etrafta dolaşıyor, öğretmenlere zaten kimse eskisi gibi saygı duymuyor, yasalar fakirleri, haklıları haksızlara karşı korumakta her zamankinden daha yetersiz, diğerlerinin durumu da zaten belli. Kimse kimseye eskisine göre ne daha fazla saygı duyuyor, ne de daha fazla seviyor. Bazı söylevlerin aksine;  hızla uçuruma doğru yuvarlana toplumlar, bir müddet yuvarlanadıktan sonra elbette bir yerde duracaklar. Nerede duracaklarını belki biz hiç bir zaman göremeyeceğiz.

Kuleler kartondan, oyunlar sanaldan. Belki de kim neye neden aşırı bağlansın ki diye düşünüyor ve birçoğu a-nı yaşıyorlar…

Ateizm tüm dünyada yükselmeye devam etmesi durumunda bundan birçok meslek etkilenecek ve birçok slogan anlamını yitirecek. Başta savaşlar olmak üzere, siyasete kadar birçok adayın söylemini hızla değişirmesi gerekecek. 

Birçoğu kutsal kabul edilen duyguları istismar eden dilenciler bile, dilenmek için söylem değiştirmek zorunda kalacak!

Dini yapıların belli bir noktadan sonra doyuma ulaşması taraftarlarının azgınlıklarını artıracak. En ilkel kabilelerde dahi olmayan kepazelikleri yaşayan ve bununla adını duyuran bir sistemler dizisi sitemleri hak etmiyor.

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..