Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Attık - Açıldık

Attık - Açıldık
 

Açılıyoruz. Açıldıkça hafifliyor ve rahatlıyoruz. Açılıyoruz. Allahın izni ile, Kürtlerden kurtulacağız. Karabağı ve Azerileri verip, Ermenilerden de kurtulacağız. Kıbrısı verip, Yunanlılardan da kurtulduk mu, iş tamam. Hafif, rahat, apaçık ortada, hiç kimseye sorun çıkarmayan, munis, barış sever, mübarek bir devlet oluruz. İşte bu. Zaten ne demiş ulema: Dünya malı, dünyada kalır. AKP iktidarının, temel prensipi bu: İçeride, sat kurtul. Dışarıda, ver kurtul. Bu prensip, başarılı olur mu? Bence olmaz. İçeride, ne var, ne yok sattılar. Bizim cebimize bir şey girdi mi? Girmedi. Kalkındık mı? Kalkınamadık. O kadar para, nereye gitti. Dış borçlarımızı kapattık mı? Kapatamadık, Borcumuz iyice çoğaldı. Eskiden, doğacak her çocuk, borçlu doğuyordu, şimdi, doğacak her çocuğun, olacak her çocuğu da, borçlu doğacak. Bu duruma bakarsak, dışarıda da, ver kurtul prenspi, işe yaramayacak. Bundan sonra da, her sorunun çözümünde, bizden bir şeyler isteyecekler.

Oluşan manzaralara, şöyle bir bakalım. Demokratik açılım projesi, ülkede ortamı yumuşattı mı? Nerdee, iyice gerildik. Ermenilerle imzaladığımız protokol, Ermenilerin, bize karşı olan yüz yıllık düşmanlıklarını bitirdi mi. Nerdee. Haberlere bakarsak, Ermeniler öfkeli. Peki bizim taraf? Bizim tarafta da, Ermenilere karşı öfke oluşuyor gibi. Üstelik, Azeri kardeşlerimiz ile aramıza da, kara kedi girdi. Peki, kim mutlu? Bir tek, bizim Dışişleri bakanımız mutlu. İmza töreninde, ondan başka gülen ve tebessüm eden yoktu. Bence, bu imzalar, karşılıksız çeke atılan, imza gibiydi. Şunu bir imzalayalım. İleride Allah kerim, der gibiydi iki taraf da. İmza sonrası söylenenler, temenniden ibaret. Karabağ sorunu da, gelişme olabilir. Sınır, yıl sonuna kadar, açılabilir. O zaman bu protokol niye imzalandı. Neden, Karabağ, Azerbeycana verilecek. Soykırım iddialarını, tarihçiler araştıracak ve karara bağlayacaklar. Sınır, Türkiye-Ermenistan milli maçından önce açılacak, denmiyor. İçi boş olan, bu protokolun imzalanması için, bu kadar tantana neden yapıldı. TBMM de, bu protokolun, nesi tartışılacak, neresi onaylanacak. Bu güne kadar yapılan, uluslar arası anldlaşmalarda, ortadaki sorunun, öyle veya, böyle, halledilmesi için imzalar atılmıştır. Bu kez neyi hallettik.

Ben diyorum ki: Sıradan iki Ermeni ve sıradan ikİ Türk, çınarlı kahvede buluşup, ince belli bardaktan çaylarını yudumlayıp, Sarı gelini dinlerken, dertleşip, bir andlaşma imzalasaydılar, bundan daha başarılı olurdu.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..