Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ATV- SABAH'a onay...

ATV- SABAH'a onay...
 

ATV-SABAH


Rekabet Kurulu, ATV-SABAH kuruluşlarını, Çalık Grubu şirketlerinden Turkuaz Radyo Televizyon'a satışına onay verdi. Böylelikle ATV ve SABAH resmen Çalık'ın oldu. Hatırlayacak olursak ihale sürecinde hayli ilginç tartışmalar yaşanmıştı.

Televizyonlardan canlı olarak yayınlanan ihale, TMSF Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık’ın, gereği “teklifi artıran yok mu ?” diye sormasıyla başlamıştı. Pişkinlik ya da garip bir espri anlayışı! İhaleye katılan başka şirket yok.

Çalık Holding; Başbakanın damadının 26 yaşında, önce vekil, sonra da, harbi harbi finansman genel müdürü olarak işe başladığı şirket. Teklif veren diğer şirketlerin geri çekilmesi sonucu tek başlarına girdikleri ihaleyi Çalık’lar aldı.

Çoğumuzun; o dizisi, bu magazin programı, kah futbol “kim kime hakaret eder”, kah “sabaha kadar uyumayalım” programları izlediği ATV ve TMSF el koyduktan sonra tarafsız yayın yapmakta zorlanan Sabah, artık kesin olarak Başbakanın damadının kontrolü altında.

Ahmet Çalık, Kuzey Irak’ ta Barzani’nin hükümet konağını “memleket faydası için” yapan şirketin sahibi. Sadık Albayrak da onun yakın arkadaşı. Cemaat hesabı…

Berat Albayrak ise Sadık Albayrak’ın oğlu. Türkiye’miz için böyle hayırlı bir evlat yetiştirmiş…

Berat Albayrak, Tayyp Erdoğan'ın kızı Esra Erdoğan ile evli.

Bu şahıs o yaşında genel müdür oluyor. Hem de öyle genel ki…

Her taşın altından çıkıyor…

Enerji ihaleleri, kimi müteahhitlik işleri vb. hep onun yönetimindeki şirketlere gidiyor. Samsun-Ceyhan arasında yapılan doğalgaz boru hattı da ihalesiz olarak aynı şirkete verildi.

ATV, Sabah grubunun satış ihalesi ne kadar güvenilir ise bu yayın organlarının yapacakları yayınlar da o kadar güvenilir olacaktır.

Çalan çalana Türkiye…

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..