Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman'ın futbol bilgisine güvenmiyorum

Aykut Kocaman'ın futbol bilgisine güvenmiyorum
 

..


Aykut Kocaman vefakar davranmış olabilir takımını zor zamanda yarı yolda bırakmamış olabilir bu yönden takdir ediyorum ama Aykut Kocaman’ın oyunu okuma, oyuncuların özellik ve yapılarından anlama, sahaya sürdüğü kadro açısından oldukça geride olduğunu görüyorum.

Takımda o kadar çok eksik oyuncu var ki? Emre, Topuz, Gökhan, Selçuk, Orhan Şam yeni iyileşti bu kadar eksiğe ve üst üste gelen maç trafiğine rağmen Dia ve Stoch gibi oyunculardan faydalanılmaz mı? Özellikle Stoch bu kadar dışlanır mı? Stoch Twente- Fenerbahçe maçlarında Türkiye’nin en iyi sağ beki dediğimiz Gökhan Gönül’ün savunduğu sağ kanadı 2 maçta da yol geçen hanına çevirdi. Ve maç sonrası Gökhan Gönül’ün kendisi ben böyle bir adam görmedim sağı kapasan soldan kaçıyor. Solu kapasan sağdan kaçıyor. Ve böyle bir adam bizde onca eksiğe rağmen kadroya giremiyor. Aykut hocanın kafasına takılmış ve yedek kulübesine hapsolmuş.
 
Özellikle Manisa spor maçında 1-0 öndeyiz rakip 10 kişi kalmış. Aykut hoca Dia’yı çıkarıyor. Dia’yı çıkarıyor isen Stoch’u al oyuna. Semih gibi fiziki yapısı müsait olmayan ağar bir adam sağ kanada geçiyor. Arkasında Bekir gibi sağ bek özellikleri olmayan bir oyuncu oynuyor, Orta saha da Cristian ve Selçuk gibi sadece defansif anlamda takıma katkı yapmaya çalışan yaratıcı olmayan oyuncular var ve şunu özellikle diyorum sadece defans yapıp ofansa katkı veremeyen bir orta saha oyuncularının kesinlikle Fenerbahçe’de yeri olmamalı. Mehmet Topuz olayına gelince Mehmet Topuz Emre’nin yanında orta sahada oynaması gereken ilk kişi olması gerekirken. Bir sene boyunca sağ kanatta oynadı. Mücadele edebilir ama Mehmet Topuz’da kanat oyuncusu olarak bindirme yapıp, adam geçecek özellikte bir oyuncu değil. Dikkat ederseniz Mehmet Topuz’un neredeyse bir sezonda sağ kanattan takıma verdiği desteği, yaptığı bindirmeyi Dia ve Stoch gibi oyuncular 2 maçta yapıyorlar nerede ise. Bizi oyunun sıkıştığı anda rakip kaleye götürecek oyuncular Mehmet, Semih, Özer, Cristian, Selçuk gibi oyuncular değil. Bu oyuncular ile oyun daha çok sıkışır. Bizi oyun sıkıştığı anda rakip kaleye götürecek oyuncular Dia, Stoch ve Bienvenu gibi hızlı oyunculardır. Son olarak ise Aykut Kocaman kafa yapısı olarak takılmış Selçuk ve Cristian gibi oyunculara bu oyunculardan herhangi birine verdiği şansı Gökay’a başından beri verseydi. Şimdi çoktan Emre ayarında bir oyuncu kazanmıştık.
 
Birde son olarak öyle bir izlenim yaratıldı ki Dia ve Stoch bir arada oynayamaz diye. Çok saçma bir düşünce. Dia ve Stoch mevkilerinin gerektirdiği şekilde mücadele edip koşuyorlar. Stoch oyuncda olduğu zaman izleyin ceza sahasının önüne kadar daha geliyor. Dia ve Stoch oyunda olduğu zaman karşılarındaki kanat oyuncuları onlara önlem almak için çıkamıyorlar. Rakip takımın orta saha ve defans adamları onları kontrol ediyor. Bu iki oyuncu bir arada oynayamaz diye düşünenler eminim fazla meşhur olmadan C.Ronaldo ve Di Maria gibi 2 kanat oyuncusu Fenerbahçe’de olsa ikisini bir arada oynatmazlardı yine defansa yardım etmiyorlar diye.
 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..