Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '22

 
Kategori
Güncel
 

AYNI GÜN AYNI SAATTE ÖLDÜLER..

Aynı gün, aynı saatte göçüp gittiler bu fani dünyadan…

Sevgi ve insan ve hayat ve emek ve iyilik ve çalışkanlık hele de doğruluk..

Sevgi denen erdemi bilen bilir, bilmeyenlere; bilemeyenlere de yılmadan anlatmak gerek.. Bunu da, yani sevgiyi de insanlara, yalnızca özyaşamınızla anlatabilirsiniz.. Biz ne kadar sevgi, emek, sabır, çaba, özveri, gönül insanıysak; o kadar da sevilen, benimsenen, örnek alınan insanız demektir..

Sevgi de nedir ki!..

Böyle düşünen ve sevginin tek başına insana huzur vermeyeceğine inananlar da vardır kuşkusuz.. Hemen ifade edeyim ki, bunlar büyük yanılgı içindedirler.. Eğer başlayan sevgi iki insanı, bir aileyi, bir grup insanı, bir topluluğu, bir milleti huzurla yaşatmıyorsa, burada kusur sevgide değil; eğriliğin sevgiyi boğmasındandır..

Hemen şu soruyu sorayım, nedir hayat, gerçek hayat yani huzurlu hayat nedir?..

Hayat, yani gerçek ve huzurlu hayat sevgidir, sabırdır, duadır, şükretmektir, çabadır, sükunettir, özveridir, idealdir, amaçtır, hayaldir, sevinçtir, başarıdır, kazançtır, kayıptır, kederdir, hüzündür, gözyaşıdır, doğruluktur..

Gerçekte hayat sadece ve sadece doğruluktur; dosdoğru yaşamaktır.. Doğru insanın; doğru insanların sevgisine, hallerinin hepsine doyum olmaz..

Şehiriçi otobüsün içinde, şehrin bir yerinden başka bir yerine yolculuk etmekteydim, otobüsün içi doluydu, ayaktaydım, birden yanıbaşımda sakin, durgun, garip halli bir ağabeyle gözgöze geldim, selam verip hal hatır sordum ve otobüsün içi bir anda o güzel insanın akıl, dil, insanlık ve sabrından dökülen cümlelerle konferansa döndü:

-Eşim 20 yıldır felç, ona ben bakıyorum..

-Üç yetimim var, torunum yani, babaları öldü, gelinimle çocuklara ben bakıyorum..

-İnsana tatlı dil Güleryüz yakışır; ,insan sabahtan akşama kadar her gördüğüne tatlı dil, güleryüzle yaklaşmalı; sabahtan evden çıkarım, akşama kadar kimi görsem tatlı dil güleryüzle konuşur, halleşir, işlerimi bitirir eve dönerim..

-Hiç kimseyle kırgınlık, dargınlık yaşamadım; etrafım dost insanlarla, güzel insanlarla dolu..

Böyle insanlar ve aşağıda okuyacağınız haberlerde yer alan, doğru yaşamış ve doğruluğu bırakarak göçüp gitmiş erdemli insanlar, benim kişilik gelişimimin mimarlarıdırlar.. O kadar çoklar ki, hayatımda böyle insanlar..

Bu yazının başlığı neydi:

-Aynı gün aynı saatte öldüler..

Böyle o kadar çok haber var ki kayıtlarımda, akıl ve not defterlerimde.. Doğru; dosdoğru insanların hepsinin hayatı çok güzel olur.. Doğru insanların ömürleri huzurlu olur.. Doğru insanların akıbetleri de güzel olur.. Doğru insan, doğru aile, doğru toplum, doğru insanlık; özlemimiz de çabamız da bu olmalı..

-Ben, bir insanın son gününü görmeden o insana mutlu yaşamış demem… (Montaigne)

Hep dua ederim: ‘Allah’ım kitap okurken canımı al..’

Hayatım kitaplardır; kitaplar hayatımdır..

Güzel yaşayıp, güzellikler bırakarak, aynı gün ve aynı saatte bu dünyadan göçüp gidenlerin haberlerine de gözatalım:

“61 yıllık çift 15 dakika arayla hayatlarını kaybetti…

Vakfıkebir ilçesinin Hacıköy mahallesinde yaşayan ve 61 yıldır evli olan Hasan Yavuz (83) ve Hamdime Yavuz (84) 15 dakika arayla hayatlarını kaybetti. Büyükliman mahallesinde uzun yıllar bakkalcılık yapan ‘Karakol Hasan’ lakaplı Hasan Yavuz, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, dün öğle saatlerinde evinde hayatını kaybetti. Hamdine Yavuz da, eşinin ölümünün hemen ardından kalp krizi geçirirken, kaldırıldığı Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti…”(…)(21.04.2017)

“Amasya'da 65 yıllık evli çift, hayata aynı gün veda etti…

Vefat eden çiftin çocukları, annelerinin, "Yarabbi, bugün beni de Hacı ile beraber al." diye dua ettiğini söyledi.

Amasya'nın Suluova ilçesinde Cevizdibi Mahallesi'nde yaşayan Hacı Ahmet Kartal (89), dün sabah saatlerinde rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı hastanede, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Eşi Habibe Kartal (80) da akşam saatlerinde, fenalaşması üzerine götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

YAN YANA DEFNEDİLDİLER…

Hayata aynı gün veda eden çiftin cenazeleri, Ahmediye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına yan yana defnedildi.

Kartal çiftinin çocuklarından İdris Kartal, AA muhabirine, 4 erkek, 3 kız olmak üzere 7 kardeş olduklarını söyledi…”(10.09.2019)

“50 yıllık evli çift aynı gün hayatını kaybetti…

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde Çetin Tuncel (76) yaşamını kaybederken, 1,5 saat sonra kalp krizi geçiren eşi Fatma Tuncel (72) de hayatını kaybetti. 50 yıllık evli çift, yan yana toprağa verildi…”(…)(31.01.2022)

Hayatın gizemi, sırrı, olmazsa olmazı doğruluktur; doğruluktan şaşmayalım..

Dünyanın neresinde yaşanmış olursa osun; doğru yaşanmış hayatlar kutsallık değerindedir..

Doğru hayat güzel hayattır; eğri hayat berbattır, derbederdir, bedbahttır, vebaldir, şahsa ve topluma hayır değil, şerdir..

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..