Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Aynı yoldan geçmedik biz...

Aynı yoldan geçmedik biz...
 

O toprakları rüzgara toz olarak savuran siz de olabilirsiniz..


AKP'ye taraf olan ya da ona destek çıktığını belirten bir çok "ilerici ve demokratın" var olduğunu hepimiz biliyoruz. Her insan seçiliminde serbesttir; buna itirazım yok. 

Yalnızca, o "ilerici ve demokrat" insanlara sormak istediğim ve merak ettiğim şu; aşağıda bir kısmını yazabildiğim olgular ve gerçeklerle ilgili kendi vicdanlarında nasıl bir duygu yaşamaktalar, yüreklerinde bir "sızı" duyuyorlar mı (?) duymuyorlar mı (?)!!! 

Benim ki "merak işte!!! 

-Mavi Marmara gemisinde İsrail tarafından öldürülen ve yaralanan insanlar için niye Türkiye halkına yaraşır bir tavır içine girilmedi ??? 

-Heykeltraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan İnsanlık Anıtının yıkımına neden sessiz kaldıklarını, gelecekteki torunlarına, yeni kuşaklara nasıl anlatmayı düşünüyorlar ??? Talibanın, Afganistan da roket atarlarla yıktığı Buda heykelini tarih bir yere not düştü, tarih unutmaz; o, İnsanlık Anıtının yıkılışını ve kimlerin yıktırdığını da not düşmekte... Bilmiyorsanız söyleyeyim; Mehmet Aksoy dünyada ki en iyi on heykel traştan biridir...!!! 

-Kendi Doktora tezlerini bile aşırma yoluyla hazırlayan ÖSYM başkanı Demir'in, binlerce gencin geleceğiyle oynamasına rağmen görevden alınmadığını da tarih unutmayacak 

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı 22 ağustos sonrasın da, eğer yeterli bir muhalefet olmaz ise, İnternet alanında Türkiye'yi sanal bir hapishaneye çevirecek ve bunu "yetmez ama evetçilere ithaf edecek!!! 

-Libya da yaşanılanları hepimiz görüyoruz ve yaşıyoruz ve hiç kimsenin hatırına gelmeyen Libya da bırakılan, şu an da hiç bir işe yaramayan ve tekrar elde edilip-edilemeyeceği bilinmeyen Türkiye halkına ait, AKP hükümeti tarafından ABD çıkarları uğruna "batırılan 25 milyar dolar" gibi bir para söz konusu!!! "Yetmez, ama evettt.." 

-K.Maraş Afşin-Elbistan kömür havzasın da yaşamını kaybeden ve toprak altından hala çıkarılamayan 8 işçiyi hatırlıyormusunuz??? Sorumlu bakanlar neler demişler di o günler de!!! Bursa ve Zonguldak maden kazalarında da aynı şeyler söz konusu değilmiydi??? AKP'ye açıktan destek veren Hak-İş'e ithaf olunur.... 

-İçki yasağının 24 yaş altına uygulaması mahkeme karaıyla iptal edildi... Peki, futbol oyunlarıyla ilgili kumar oyunlarının serbestisini engellemek için yasa çıkartmak demeyeceğim, o yasayı hazırlayacak kadar bile cesareti olan bir AKP Milletvekili varmı acaba??? Çocuk işçileri her gün çekmekte oldukları işkenceden ve insanlık ayıbından kurtarmayı "aklından geçirebilen" var mı ??? !!! 

-Küfür edebiyatının ne olduğunu bilirim; Kasımpaşa'yı bilirim, Haydar'ı bilirim, Tophane'yi bilirim, Tozkoparan'ı bilirim Tarlabaşı'nı da bilirim; buralar da kadınların ve kızların önün de küfürler edilmez bunu da bilirim... 

Acaba, bu sıralar yaşadıklarımızın ve küfürleri alkışlayan kadınların-kızların dünya dan nasıl göründüğünün farkında olabilen bir AKP Yöneticisi ve milletvekili varmı dır (?) bilinmez!!! 

Daha fazla yazmak istemiyorum, neden olduğunu anlayan birileri vardır içiniz de... 

 
Toplam blog
: 61
: 762
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Sosyoloji, psikoloji, kültürel alanlar ve ilişkiler, insan ilişkileri ve ekonomi-politik ilgi ala..