Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Sosyoloji, psikoloji, kültürel alanlar ve ilişkiler, insan ilişkileri ve ekonomi-politik ilgi alanlarımdır. Yaptığım iş el sanatları konusunda tasarım ve uygulamadır.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
AKP Tanrının partisi değildir !!!....

yorumunuz için teşekkür ederim. Benim düşündüğüm ve yapmak istediğim; birilerine bir şeylerin anlatılabilmesi için, onların algılayabildekleri seslenişlerle konuları dillendirmek. Çünkü her insanın ve sosyal yapının algılama ve sorgulama zamanları, biçimleri farklıdır. Bütün insanlar aynı yaşam pozisyonu ve birikimine, yaşam deneyimi anlamında aynı süreç içinde yaşamazlar... İyi dileklerim ve saygılarımla. C.E.

01 Temmuz 2011 22:44
Kendimizi ele geçirmenin şifresi

yazın ile açtığın anlam penceresi güzel ve farklı. (kendime, "bu yazıyı okumalısın" dedirtebildi)İzninle eklemek istediğim iki düşünülmesi gereken var. Birincisi; her bireyin kendine has ikilemleri vardır (önemli bir kısmı bundan habersizdir) ve bazen bu ikilemleri sebebiyle ne tür haller isteyebileceğine dahi karar veremeyebilir. "Bunu istiyorum" dediği şeye daha sonra kendisi de şaşırabilir. İkinci olarak; yine bireylerin kalıtımsal olarak taşıdıkları ve ne ölçüde dışına çıkıp "yenisini" oluşturabildiklerinin dahi farkın da olmadıkları genel bir ruh halleri (tarihsel-süregen psikolojileri) bulunmakta. Bunların farkın da olabilme şansı bulunmayan kişilerin-bireylerin, senin açtığın bu güzel pencereden ne kadar bakabileceği ve ne görebileceği, benim aklıma sorular olarak takıldı. Teşekkürler ediyorum. Saygı ve iyi dileklerimle. C.E.

26 Şubat 2010 23:31
Ölümcül Deneyler,Bilimsel Ayıp

araştırıp-inceleyerek bu konuyu blog içine taşığınız için teşekkür ederim. İnsanlar, bu "suç kimyasallarının" yapısı ve etkisi hakkın da, sizin ve diğer özverili kişilerin çabaları sonucu bilgilendikten sonra, belki, Uluslararası Emperyalist "Yeni Sömürgeciliğin" neyin peşinde olduğuyla ilgili daha ayrıntılı düşünmeye ve araştırmaya yönelebilirler. Belki diyorum; çünkü, insanların yönelimlerini yargıları belirlediğinden ve yargıların artık ne kadar "toplumsallık" taşıdığı tartışılmayacak kadar açık olduğundan "belki". A.B.D.'nin 2006 yılın da yayınladığı "Kamu diplomasisi ve stratejik iletişim için ABD ulusal stratejisi" isimli 23 sayfalık raporun da; gelecekte az gelişmiş ülkeler de salgın halini alacak şu hastalıklar sıralanıyor; "Sıtma", "Kuş Gribi", "AİDS", "Kanser"... Merak ettiğim şu, bu kadar kesin nasıl konuşabiliyorlar(?) ve stratejilerinin bir kısmını da buna bağlı kalarak nasıl kurgulayabiliyorlar? Emeğinize teşekkür ederim. Saygı ve Sevgilerimle. Cesaretin Evi.

26 Mayıs 2008 14:18
 
Toplam blog
: 61
: 762
Kayıt tarihi
: 06.07.07