Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bahçeli'nin Ermenistan planı var mı?

Arapça bir kelime olan muhalefetin "karşı çıkma" anlamına geldiğini biliyoruz. Ayrıca iktidara katılmamış partilere muhalefet adının verildiğini de... Onlar da gerçekten "ismiyle müsemma" bir şekilde, hükümetin yaptığı her şeye karşı çıkıyorlar. İyiymiş, kötüymüş, doğruymuş, yanlışmış, faydalıymış, zararlıymış, önemli değil... Yeter ki iktidarın dediği olmasın...

Bugünün şartlarında bu söylediklerimle hemen Ak Parti'yi savunmakla suçlanabilirim. Oysa ben bugünden değil, aklımın erdiği günlerden beri yaşadığım gerçeklerden bahsediyorum.

Yarım asra yaklaşan hayatımda, bir kerecik ne iç, ne dış meselede, muhalefetin "hükümetin yaptığı şu iş, ülkemiz için çok faydalı olacaktır. Teşekkür ederiz, hayırlı olsun" falan gibi bir söz duymadım. Hiçbir hükümet mi tek bir yararlı iş yapmadı? Böyle bir yorum yapmak herhalde imkânsız. Ama realite bu...

*****

İşin garibi ve tuhafı, siyasi partiler, sahip oldukları siyasi ve felsefi görüş gereği, düşüncelere aykırı eylemleri iktidara geldiklerinde çok rahat yapabildikleri gibi, şiddetle karşı çıktıkları konularda da 180 derece dönüş yapabiliyorlar.

Halbuki partiler arasındaki görüş farklılığı, vatandaşın onları seçmesine veya seçmemesine temel teşkil etmeli. Ne yazık ki bizim partilerimiz siyasi duruşlarından çok, liderlerinin karizmasıyla ayakta durmaya çalışıyorlar.

Sayın Bahçeli ve partisi MHP bunun tipik örneğidir.

Haberde sayın Bahçeli'nin hükümetin Ermeni politikasını baştan sona tenkit ettiğini görüyoruz. Benzeri şeyleri bizler de düşünebiliriz ve hatta aramızdaki tartışmalarda dile getirebiliriz.

Ben isterdim ki sayın Bahçeli bu konuda MHP'nin nasıl bir görüşe sahip olduğunu açıklasın, iktidarın neyi nasıl yapması gerektiği konusunda yol göstersin veya kendileri iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını anlatsın.

Kayıtsız şartsız oyunu bu partiye vermekten mutluluk duyan seçmen vatandaşlarımızdan kaç tanesi acaba, MHP'nin Ermenistan'la aramızdaki sorunu nasıl çözeğini bilmektedir?

Türkiye ne yazık ki, Cumhuriyet'ten bu yana komşularıyla hep problemli bir hayat yaşadı. Evet ülkemizin sınırları anormal şartlarda çizildi, bunu kabul ediyorum. Ama 85 yılda insan komşusuyla iyi bir ilişki kuramaz mı?

Bu apartman komşuluğu değil ki, bir süre sonra evimizi değiştirip onlardan kurtulmayı ümit edelim. Allah izin verdiği müddetçe Türkiye bu komşularıyla birlikte yaşayacaktır.

*****

Mesela sayın Bahçeli iktidarı paylaştığı dönemde komşularımızla ilgil bir çalışma yapmış mıdır? Dış politikamızın bu bölümünü nasıl dizayn edeceğini açıklamış mıdır? Sözgelimi Ermenistan probleminin çözümü için bir proje üretmiş midir? Maalesef hayır...

Ama iş iktidarı tenkit etmeye geldi mi, "yapılan her şey yanlış" demek yetiyor. Aslında bu belki sadece parti yandaşlarına yetiyor. Ülkeye bir yarar sağlamak söz konusu olunca, işin doğrusunu da bilmek ve kamuoyuna anlatmak, sonra da onu uygulamaya sokmak gerekiyor.

Siyasetin bu en önemli gereğini bilmeyen, bilse bile ses çıkarmayan bir seçmenle, umduğumuz ve hayal ettiğimiz şeylere ulaşmamız maalesef çok zor.
 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..