Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '07

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Bahçemiz- 3

Bahçemiz- 3
 

Bahçemizi hazırlarken dikkat edeceğimiz konumlardan bir tanesi ise dikeceğimiz bu güzel canlıların hangisinin bizim yaşam ortamıza uygun olduğunu bilmemiz lazımdır. Aşağıda tanıtmak istediğim bu güzeller güzeli Çocuk oyun parklarından en az iki yüz metre mesafede yer alması gerekir. Bu gün bu fidanımız bahçemiz de görmek istiyorsak onu yakından tanımamız gerekmektedir. Sizlere zaman zaman zehirli fidanlarımızı tanıtmaya çalışacağım. Onu yakından tanıdığınız taktirde onun bu güzelliği sizi her zaman büyülüyecektir. Tabii bu da onu bütün aile fertleri ile tanıştırmanızla olur. Bilhassa çocuklarınıza. Doğa da ki bu canlıların hepsi birer mucizeler dizisidir. Onlara karşı saygıyı ve sevgiyi verdiğimiz taktirde. Öğreneceğimiz çok şey var.

RHODODENDROM FERRUGİNEUM.

Dağ gülü 30-150 cm kadar büyüyen Mayıs'la Ağastos arası bir dalında 5 çiçek taşıyan ince köklere sahip bir fidanımızdır. Yaprakları yaz kış yeşil kalir. Yaprak dökmiyenler sınıfındandır. Zehirli bir fidandır. Tabii bu aileden zehirsiz olanları da vardır. Dikim esnasında kök dipleri kattiyen sıkıştırılmamalıdır. Torf yaprakla hazırlanmış PH değeri yüksek bir toprağa ihtiyacı vardır. Zehirlenme belirtileri : Deri üzerinde karıncalanma. ağız iltihaplanması, kusma, soğuk terleme, intim bölgelerde ağrılar, ishal kalp atışlarında yavaşlama. Kuvvetli zehirlenmelerde ölüme kadar gider. Ev hayvanlarımızın hepsi için ölümcüldür. Mide barsak kanamaları felc. Eskiden tıb da kullanılmışsa da yan tesirlerinin çokluğu neticesiyle kullanılmamaktadır. Halk arasında kim yanında çiçeğini taşırsa yıldırım çarpmaz diye rivayetler vardır. AB Koruması altında olup "Doğada sıkı bir koruma altındadır".

1. Önce soğukkanlı olmamız lazımdır.
2. Ağıza alınmış çiçek veya yaprağın çıkarılması.Yutulmadığı taktirde.
3. Kusturulmamaya çalışmak lazımdır.
4. Katti surette süt veya ona benzer mamuller verilmemelidir.
5. Çiçekle ilgili bilgi ile Zehir santral merkezine haber verilip acil doktor çağrılmalıdır.

Ps. Güzellikleri ile bizi büyülüyen bu fidanları kendi dünyasında bırakarak onları seyretmek kadar güzel bir şey olurmu ?...

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..