Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan çok konuşuyor

Başbakan çok konuşuyor
 

Öncelikle herkese iyi bir hafta dilerim.

Bugün aslında son beş yılın üzerinde durulması gereken bir konusundan bahsetmek istiyorum.

Sayın başbakanın gece demeden gündüz demeden yüksekliği hiç düşürmeden sürekli konuşmasından söz edeceğim bu yazımda.

2002 yılından bu yana ne zaman TV'yi açsam mutlaka karşıma başbakan çıkıyor. Ya parti grubunda ya gençlik kolları kadın kolları kongresinde ya da seçim meydanlarında konuşuyor. Tabii bu konuşmalar çok hararetli ve içi boş konuşmalar.

İçi biraz dolu konuşmaları da başbakanımız sağolsun burada yapmıyor. Ya uçakta giderken gazetecilere, ya da yurtdışında yabancı medya gruplarına ülke için önemli! açıklamaları yapıyor. Satılacak bankaları devlet kurumlarını açıklıyor, büyük elçileri azarlıyor vb.

Yaşım gereği çok fazla başbakan görme olanağım olmadı ama gördüğüm başbakanlar içerisinde en fazla konuşanı sayın Erdoğan. Kendisinin konuşmasında bir kalite yok, liyakat yok, ilgi çekici bir üslup yok. Adam acıktığını bile susadığını bile bağırarak çağırarak söylüyor.

Sayın başbakan birazcık erken acıksa hemen Sayın Baykal'ı sorumlu tutar sanırım. Çünkü bugüne kadar hep öyle oldu.

En iyi hatırladığım dönem Erbakan dönemiydi, ülke açısından tehlikeli işlerin yapıldığı bir dönem olmasına rağmen Erbakanın konuşmaları dönemin bütün ilgili kişilerince merakla dinlenir ve bazı konuşmalarına tıpkı usta komedyenler kadar gülünürdü.

Hep merak ediyorum.

Bu ülkede başbakanın görevi nedir diye. Anayasayı açıyorum o kadar çok görevi var ki başbakanların insan bu görevlerin hepsini yapacak olsa zaten konuşmaya dermanı kalmaz. Ama görülüyor ki başbakan bu görevlerden pek azını yapıyor konuşmaya ve naralar atmaya fırsatı oluyor.

Sayın başbakanın bundan sonraki en faydalı işi biraz az konuşması olacaktır. Sayın başbakan açısından epey zor olan bu durumu inşallah gerçekleştirir. Ve ülkemizin geleceği açısından önemli bir iş yapmış olur belki ilk defa.

Saygı ve sevgilerle.
 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..