Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Başbuğ'un konuşması

Başbuğ'un konuşması
 

BİR BAYRAK VE BİR DEVLET!


TSK ‘nin Komutanı olan Orgeneral Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ beklenen konuşmasını yaptı. Gayet soğukkanlı ve olgun, kendine özgüvenli ve ne dediğini bilerek gerekenleri söyledi. Görmek istemeyenlere duymak istemeyenlere, mesaj verilmesi gereken yerlere de, mesajlarını üstüne basa basa, kafalarına çivi çakar gibi vurguladı!

Bir avukatın bürosunda bulunarak bir gazetenin yayınladığı bu belgeyi Sayın Başbuğ kâğıt parçası diye belirterek üzerinde tarih bile olmadığını açıkladı. Genel Kurmay Askeri Savcılığında incelendiğini, Cumhuriyet Başsavcılığı ile işbirliği yapıldığını ve en ince noktasına kadar araştırılarak bunun hukuki açıdan bir belge niteliği taşımadığına, asılsız olduğuna karar verildiğini söyledi. Asılsız bir kağıt parçası için, fazlasıyla enerji tüketildiğini, çok önemli sorunlar varken bunlarla gündemin oluşturulmasına üzüldüğünü belirtti.

"TSK'de demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine aykırı düşünce içinde olan davranışta bulunan personel bulunmadığını TSK'nin komutanı olarak açıkça ifade etti.

Sayın Başbuğ konuşmasında “darbe” sözcüğünü kullanmamaya özen gösterdi.… Hukukun üstünlüğünü ise kaç defa kullandı inanın sayamadım.

TSK’nin Komutanı olarak hukuka karşı saygısı o kadar büyüktü ki onu dinlerken bu konuda bir şey bilmeden konuşanların aslında ne kadar hukuka karşı saygısızlığı gözüme bir kez daha çarptı.

Verdiği net mesajlar vardı;

"TSK’nin üzerinden kendiniz siyasi olarak tanımlamaktan vazgeçin"

“ TSK’nin üzerinden elinizi çekin”

“TSK’ne karşı medya üzerinden asimetrik bir psikolojik harekât yürütmeye son verin”

TSK’nin bütünlüğüne zarar veren her türlü dış tehdide maruz bırakılmasına seyirci kalamaz" dedi.

Sanırım bu mesajlar gerekli yerlere gitmiştir!

Ve bu asılsız belgeyi kim ve kimler tarafından ortaya çıkarıldığının araştırılmasını Cumhuriyet Başsavcılığından istediklerini söyledi.

Suç işleyen askeri personelin yine askeri savcılıklarda davalarına bakılacağını ifade etti. Orgeneral Başbuğ, bu davalara sivil mahkemelerin bakması abesle iştigaldir dedi. Fakat dün gece AKP hükümeti sivil mahkemelerde de yargılanma yasasını çıkardı.

Sayın Başbuğ’un açıklamalarını yeterli bulmayan CHP milletvekilleri neden böyle bir yasa çıkartılırken seslerini çıkarmayı uygun bulmadılar acaba? Bu muhalefetin yaptığı kuru gürültüler ne zaman bitecek çok merak ediyorum!

Konuşmada bana göre en önemli sözler neydi biliyor musunuz?

“TSK'nin bütünlüğünün korunması ve haksız yere yıpratılması sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sorunu değildir”!

TC ‘de yaşayan din, dil, ırk, etnik köken ne olursa olsun bu bayrağın altında yaşayan, tüm topluluklar bu düşünce yapısı altında birleşip ve bunun için canlarını seve seve vermelilerdir!

Bu konuda hükümette ve muhalefette de siyasi görüşler ayrıcalığı olamaz!

Yazıklar olsun birlik ve bütünlüğü unutanlara…

Yazıklar olsun TSK’ne sahip çıkmayıp da ruhunu satanlara…

Yazıklar olsun bu topraklar için canlarını veren kanlarını döken dedelerimizi ve gençlerimizi unutup da ihanet şerbetini içenlere…

Yazıklar olsun “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü anlayamayıp da karşı çıkacak cesareti gösterenlere…

Cumhuriyet Tarihimiz de böylesine TSK’ne karşı yıpratıcı bir olay hiçbir zaman görülmemiştir. Buna çanak tutanlar bir gün boşa uğraştıklarını anlayacaklardır!

Saygılar.

Aysen Aydın

 
Toplam blog
: 76
: 720
Kayıt tarihi
: 26.04.09
 
 

Kendi halinde, düşünmeyi/yazmayı seven  biriyim. En çok değer verdiğim konu ise herkesin bilinçli..