Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Başkanlığı bıraksaydı yasa veto edilir miydi?

Başkanlığı bıraksaydı yasa veto edilir miydi?
 

O kimseye muhtaç olmayan dev bir kulüp oluşturdu.


Bir ülke varmış. Bu ülkede futbol çok sevilirmiş. Ama birileri bu oyundan nasıl rantlanırım diye düşünürken aklına bir cinlik gelmiş. Tıpkı masal gibi insanın inanası gelmiyor ama bir taraftan da şike davası devam ediyor. Birilerinin keyfine göre ilerleyen dava sürecini, bu masal ülkesinin hükümeti tam anlamıyla komediye çevirdi.

Şimdiye kadar hükümetle tam bir uyum içinde hareket eden Cumhurbaşkanlığı'nın, bilmem kaç yasa sonra veto aklına geldi. Önce malum bir lobi hareketi ( aslen servisçi olup adı araştırmacı olan  gazeteciler, meclis kürsüsü yerine televizyonlar da dürüstlük taslayan vekiller vesaire), sonra tüm ciddiyetiyle Cumhurbaşkanımızın yasayla ilgili kuşkularının olduğunu açıklaması, ne tesadüfse iddianamenin bu arada hemen çıkışı ve veto. BİZDE YUTTUK!!!!

Vetoya akıl erdiremedim. Önceki Cumhurbaşkanımız zamanında alışkın olduğumuz VETO söylemi;  Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet makamının aynı görüşten olması nedeniyle yıllardır tedavülden kalkmış gibiydi. Veto yasalarla sabit, Cumhurbaşkanlığı makamının bir hakkı. Vicdani sorumluluğuyla birlikte yetki O'nda.  Buraya kadar bize laf düşmez.

Benim merakım sürecin nasıl geliştiği.

Alın size iki komplo teorisi. Ben ihtimal vermiyorum ama şeytan insanın aklına getiriyor işte!

1- Başbakanlık baskılarla daha fazla yıpranmamak için topu eski yol arkadaşına yuvarladı. "Biraz da sen idare et" diyerekten topu taca onun ayağıyla attırdı. Buna sebep ise diğer partilerin de bu işi kullanabileceğini düşünmeleri olmuş olabilir. Özellikle CHP nin bu camialara sahip çıkıyor görünmesi Hükümeti " alın size veto" demeye itmiş olabilir. Ben Başbakanın onaylanmasını isteyeceği yasanın yol arkadaşından döneceğine inanmıyorum. Sanırım buna inanabilecek kadar saf insanda yok aramızda. 

Ha Fenerbahçe camiası ne hale mi gelir. Aman seçime kadar unuturlar nasıl olsa!!!!!

2- Fenerbahçe Kulübü belki de Dünya üzerinde ki tüm zenginlerin, yatırımcıların (özellikle zengin Arap ve Rusların bu işe merakı malum)  dikkatini çekecek bir hale geldi. Tüm branşlar da bir marka oluşu, Fenerium, Stad, yeni yapılan salon, ve aklınızın alamayacağı kadar büyük tesis ve gayrimenkuller, hepsinden mühimi sadece bir kaç Avrupa kulübünde görülen hacimde seyirci sahiplenmesi ve dolayısıyla ticaret hacmi.

Ama Aziz  Bey varken kimsenin kulübü satın alma şansı yok. Bir taşla iki kuş vuruldu. Hem Aziz  bitti hem kulübün hisse değerleri düştü. Tam alıma hazır. Bundan sonrasını iyi takip etmek lazım. Belki Hariri de Fenerlidir. Belli mi olur!

Kafama bir soru daha takıldı. Acaba Aziz Bey Başkanlıktan vazgeçtiğini beyan etse bu yasa veto yermiydi. Belki de adam şu anda dışarıdaydı.

Benimkiler komplo teorileri. Hani bazı dizilerin sonunda yazar ya "Yazılanların gerçek kişi, kurum  ve olaylarla  ilgisi yoktur".

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..