Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '21

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Batı'da Tuhaf Şeyler Oluyor

 .Amerika ve Avrupa’da tuhaf şeyler oluyor

Son çıkan haberlere göre Avrupa’da araba üretimi durma noktasın geldiği yönündedir, sebebi ise Magnezyum denen hepimizin bildiği Chip  olamayışıymış,  herhangi bir şey olsaydı belki insanın inandırıcılığı olurdu yalnız mesele Chip olunca inanmak biraz güçleşiyor,

Amerika’da tır şoförü sıkıntısı var, nasıl bir şey hala anlamış değilim, tır şoförü dünyada en kolay meslektekilerden biri yani yaptığı iş değil, gereken evrakların teminatı bakımında, İngiltere’de raflar boşalmış tır şoförü bulunmuyormuş, 

Şimdide araba üretiminde kullanılan Magnezyum denen parça,  Hikayesi de hazır Çin’de üretiliyor ve Çinliler bize satmıyorlar!!! Bizde inandık, tabi bu haberleri Reuters yapıyor, aslında işin aslını anlatsalar belki de insanın inandırıcılığı olur.

Benim batıda anladığı bir işi yapmaya karar verdiklerinde bir kamuoyu alıştırması ile berabere bir korku salarlar panik havasında daha sonra insanları ona inandırmak için medyada  şişirme haberlerle manipülasyon ve dezenformasyon yaparak insanları korkutarak  inanıyorlar.

Her şey ani gelişiyor, mesela 2020 senesinde dünyayı kasıp kavuran korona virüsü bir anda petrol fiyatları 20$indi ve küçük ölçekli petrol firmaları kepenk kapattı, OPEC ülkeleri maliyetin altında petrol sattılar ama petroldeki  fiyat tüketiciye pek yansımadı, 2020 sonunda Amerika’da bir seçim oldu  bu seçimden sonra yeni yönetim petrolü kontrolü ve kademeli yükselti, yükselen her fiyat artışı daha önceki inilmeyen pompa fiyatın üzerine kademeli bir şekilde  ilave edildi, şu an petrol varil fiyatı 80 dolar olmasına rağmen tarihin en pahalı akar yakıtını kullanıyorlar tüketiciler.

Bununla beraber market raf fiyatları artı, yapılan izahlara bakıldığında pek tatmin edici bir cevap niteliğini taşımadığı görülmektedir.

Yıllardır gerek devlet politikasına ve genel gidişatına baktığımızda, planladıkları geçiş süreci hazırlama çalışmaları olduğunu söylemek için kahin olmamaya gerek yok, bu adamlar toplumsal projeleri hayata geçirmek için gerçekten maharetli olduklarını söylemekten kaçınmamak lazım.

Sıkıntı yaşadıkları alanlarda bir kriz çıkartıp kitleleri manipüle ediyorlar, bu manipüle neticesinde bir korku  ile beraber insanları gerçekten inandırıyorlar, inandırma projeleri   savaşsız lakin savaştan daha yıkıcı etkiler bırakabiliyor.

Hatırlayalım Irak’ı işgal ettiklerinde Saddam’ın gelip buraları yani Avrupa’yı ve Amerika’yı işgal edeceğine yada ıraktan Avrupa’ya balistik füze fırlatma yalanına inanmışlardı,

Dolayısıyla  fosil yakıtlı araçların piyasada azaltma girişimi olarak anlamak lazım,  bu arabaların bir anda azaltılamayacağını onlarda biliyor, başlamak için iyi bir neden bulup ona göre toplumu yönlendirme projesi olarak anlamak lazım.

Yarınlar ne gösterecek bilemem adamlar planlar yapıp ve bu projelerini hayata geçirmede mahir olduğunu bilmemiz lazım.

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..