- Kategori
- Halkla İlişkiler
Belediyeler ve düşündürdükleri
Atatürk’ün gençlere armağanı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir’de ayrı bir coşkuyla kutlandı. Gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle bu özel günde doyasıya eğlendi. Gündoğdu Meydanı’nda kurulan oyun parkurlarında gençler trambolin ile zıpladı; canlı dart ve langırt oynayarak keyifli saatler geçirdi. Suma ve gladyatör dövüşü ile stres atan gençler, piramide tırmandı, rodeo yapmanın heyecanını yaşadılar.
Bu devirde çocuk varmış. Sirklerde, cambazhanelerde görebileceğimiz etkinlikleri, belediyemiz ayağımıza getirdi. Baktık baktık da, biz de katılsak mı diye iç geçirdik. Her halde ayıp olurdu. Hani derler ya “ Koskoca adamın yaptığına bak” diye işte o hesap.
Belediyeler eskisi gibi katı değiller artık. Halka dönük. Halkın eğitimine, zevkine, dileklerine tercüman oluyorlar. Kimselere sormadan kotarıp önümüze koyuyorlar.
Eskiden böylesi hareketler olmazdı. Katı bir disiplin olurdu. Belediye deyince, asık suratlı zabıtaları akla gelirdi. Bir de önünde sürdüğü el aranası i,le tozu dumana katan esnaf.
Bunlar yine oluyor ama, perdenin bu tarafı çeşitli yorumlara açık. Belediyenin ilgili birimleri, yemeden içmeden uyumadan düşünüp düşünüp “ Bu hafta yapsak yapsak ne yapsak?” diye kafa patlatıp, her şeyi planlıyorlar.
Her babayiğit, bu aktivitelere bütçe ayıramaz. Belediyeler bu işi adet edindi. Bir nevi mevcudiyetlerini hissettiriyorlar. Verdiğiniz oylar boşa gitmedi, biz yanınızdayız hep” dercesine gizli bir telaş var. Lafın kısası “İsteyin çalalım” kabilinden bütün enstrümanlarını kullanıyorlar.
Halkımıza; bu ve bunun gibi aktivitelerin sergilenmesi, akla pek çok sualler getiriyor. Bu aksiyon dolu günler ve haftalardan basın yararlanıyor, haber bakımında. Dışarıda apart bekleyen dergi, gazete, broşürcüler var. Aktiviteleri yayınlayıp, dizi halde ortaya koyup halkı daha da bildirenler var. Onlara da bu aksesuardan pay çıkıyor tabi. Ve de böylesi bir döngü, bir dahaki seçimlere kadar bir döngü halinde süregeliyor.
Bazen da bilinçsizce, yazar çizer takımı unutuluyor, zedeleniyor, kırılıyor. Bunca milyonluk masrafların ucundan reklamasyon için pek yüz verilmiyor. Ama için aslı, “al gülüm, ver gülüm esasına dayanıyor”. Bazı belediyeler, bu tip yardımcıları sıcak tutması icap ettiği halde, es geçiyorlar. O zaman da beri taraf veryansın ediyorlar.
Konuyu dağıttık. İşte böyle geçiyor aktivite dolu günler.
Örtki, ölem !