Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '15

 
Kategori
Haber
 

1 nci Piriştina Boya Meydan Savaşında "Balans Ayarı" yapıldı

1 nci  Piriştina Boya Meydan Savaşında "Balans Ayarı" yapıldı
 

 

 

 

 

         İşte ! “Gençlik Festivali” dediğin budur.  Bir boya savaşıdır ki, insanlar renklendi, ruhlar renklendi, hısım akraba renklendi. Renkli dünyalara uçtu  dün.

         Buca’lılar,  bu  boya tılsımlıdır diye kolları sıvayarak işe başladı. Başkan Piriştina. “ Bu boyada sevgi vardır. Boyaya bulaşmadan etmeyin ha” diye de sıkı sıkıya tembih yaptı.

         Esasında, inceden bir demokrasi ayarıydı Başkanın yaptığı.  Şöyle diyordu: “Biz bu boyaya bol bol demokrasi, bol bol çağdaşlık, bol bol laiklik, bol bol cumhuriyetçilik, bol bol hukuk, bol bol  adalet kattık. Her şeyden önemlisi bu boyaya sizin sevginizi kattık. Umuyorum bütün Türkiye bu rengarenk Buca’yı görecektir. Bugün bir daha gördüm. Atamız bu Cumhuriyeti, bu ülkeyi gençlere emanet etmekle nasıl bir öngörüye sahipmiş. İşte bu ülke bize emanet; biz de bu emanete asla ihanet etmeyeceğiz, birlikteliğimizi asla kaybetmeyeceğiz” dedi.

         Sen misin böyle diyen. Gençlerde bir gayret: “ Boyanmadık yerimiz kalmasın arkadaşlar” denilerek boyalar havalara saçıldı. Herkese başka baka renkler düştü. Kimi kaderine küstü “Şen ola düğün şen ola” diye halaylar  çekildi.  Bu pahalılıkta “ Bu fasulye iki buçuk lira ” diyerek hem kaynadılar hem oynadılar.

         Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın da ailesiyle birlikte katıldığı festivalde aynı anda havaya atılan boyalarla alan bir anda rengarenk oldu.

         Buca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği renklerin festivalinde binlerce genç Buca Gölet’te buluştu.

        Boyaların havaya atılmasıyla festival alanı renklerin resitaline sahne olurken, binlerce gencin coşkusu da unutulmaz anlara imza attı. Piriştina, festivale katılan binlerce genç ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı da söyledi. Renklerin festivaline ev sahipliği yapan Başkan Piriştina boya savaşının ardından festival coşkusuna heyecan katan rodeo yarışmasında gençlerle yarıştı, paint ball oynadı.

         Gençler Radyo Romantik Türk DJ Nostalji Parti ve Positive Live konseri ile de renklerin enerjisini danslarına yansıttı.

         Ve bir başarılı festival, hep birlikte söylenen 10.yıl Marşı ile son buldu.

         Böylelikle de, tarihin Kanije, Mercidabık, Zigetvar, Kosova, Uhud ve Viyana kuşatmalarından sonra1 nci Piriştina Boya Meydan Muharebesi de tarihe geçti. Böylelikle olmayan demokrasiye deedemokrasiye de balans ayarı yapılmış oldu inceden inceden

         Başkan Piriştinayı ve Buca’lıları kutlarız.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..