Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Yusuf Solmaz, 1964 yılında Yozgat'ta doğdu. İlk,orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü'nde lisans eğitimine başladı. 1988-1990 yılları arasında Mardin Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde psikolojik danışman (rehber öğretmen) ol..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Blog yazarlığı nasıl görünüyor ve geleceği nedir?

Bir sözle, bir makale, bir kitapla akmakta olan hayatı kimse değiştiremez. Blog yazarlarından ne umuyorsunuz? Tanınan yazarlar çok mu iyi? Onlar mı toplumu aydınlığa taşıyor. Geçmişe bakın, Karaca Oğlanları, Pir Sultanları düşünün. Halk edebiyatını kimse desteklemezken halkın sesi yükseliyordu. Blog ortamı hayatı hızla değiştirecek bir ortam olmayabilir. Blog ortamı, halk temelli kültürel bir birikime aracılık ediyor. Zaman neyi, nasıl gösterecek bilmiyoruz. Bildiğim tek şey, blog yazarları daha tarafsız. Onlar, kimsenin etkisinde kalmadan gerçeği söylüyor, en azından söylemeye çalışıyor. Tanınan yazarlar öyle değil, onları en sonunda takip eden, kontrol eden birileri var. Beklenenleri yazmadığınızda işi kaybedersiniz. O nedenle umutsuz olmayın derim ben. Su ağır ağır da olsa akacak, elbet bir gün yatağını bulacaktır. Bizler çıkarın değil, sadece haklının yanındayız. Haklı olanlar konuşmaya devam etmeli. Amacamız ünlenmek değil. Çorbada tuzumuz olursa mutlu oluruz. Mutlu olun. Saygıyla

26 Haziran 2010 22:13
Seni, kendimi, bizi özledim...

Yazınızı okudum. içim yandı. bir özlem ancak bu kadar güzel anlatılır... bu kadar içten, bu kadar insanca... yalnızlığımız, özlerken bile hep yalnız olduğumuz gerçeği. keşke bunlar sadece masal olsaydı. ama değil. hepimiz kendi dünyamızda yalnızız ve hep özlem... içten bir paylaşıma duyduğumuz özlemle yaşıyoruz. Ne yazık ki hayat bu.

18 Aralık 2008 21:56
 
Toplam blog
: 9
: 1288
Kayıt tarihi
: 21.09.08