Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Blog yazarlığı nasıl görünüyor ve geleceği nedir?

Blog yazarlığı nasıl görünüyor ve geleceği nedir?
 

blog etkisi


Binlerce blog yazarı olmasına rağmen, blog yazarlığından haberi olmayan milyonlarca kişi var. Dolayısıyla Blog Yazarlarının veya blogların topluma etkisi ve katkısının, son derece zayıf olduğu, apaçık ortadadır.

Bu etkisizliğin nedenlerini , biraz da üzülerek, sıralayacağım. Yalnız bu etkisizliğin nedenleri, birbirine çok yakınmış veya aynymış gibi görünebilirler. Ancak biraz düşünülürse ne anlatılmaya çalıştığım anlaşılabilir.

Blogların en büyük özelliği "BİREYSEL " olmasıdır. Daha açık bir ifadeyle blog yazarlığı bir kişisel tatmin tezahürüdür. Bir fikrin var , nerede açıklayabilirsin? En kolay yer , BLOG'tur. Fikrine yorum yapıır ve beğenilirse memnun olursun. Beğenilmezse, ya aldırmazsın, sana bir zararı olmaz. Ya da cevap verirsin yine tatmin olursun. Ya da güzel birşiir yazarsın, ya da ilginç bir kitap okursun, blogtakilere duyurursun, bu duyurma da kişisel mutluluk verir. Yani bloglar kişisel mutluluk yeridir. Yalnızlığı paylaşmadır. Sesini duyurmak için en kısa ve en kolay yoldur blok yazarlığı. Tamamen bireysel tatmindir. Bireyselliğin dışarıdan görünümü ne olur? Toplumdan uzak düşmekten başka.

Blogların bir diğer özelliği, " AMAÇSIZ " olmasıdır. Daha doğrusu " AMAÇ BİRLİĞİ " yoktur. Blog yazarıyım, amacım şudur diyebilir misiniz? Hayır. Diyemezsiniz. Çünkü blog yazarları bir araya gelemez. Özgürlük ve lider olma duygusu ön plandadır. Bir fikrin etrafında toplanmış 50 blok yazarı var mıdır? Bence bu olamaz. Amaç birliği yoktur. Hep egoizm ön plandadır.

Blog yazarlığının toplumsal bilinç yaratma, sosyal bir konuyu çözme amacı da yoktur. İşsizlik konusunda kaç blog yazıldı acaba? Köy enstitüleri hakkında bir kaç yazı yazıldı, unutuldu gitti. Benim sosyal misyonum var diyen bir blog yazarı var mıdır? Var diyen olsa bile ancak kendisini kandırır. Blogların toplumsal etkisi yok ki, misyonu olsun.

Blog yazarlığı için, nitelik aranmıyor ki. Her isteyen, biraz gramer kaidesi biliyor, biraz da eli laf yapıyorsa, yazıyor. Dolayısıyla prestiji yok. Amiyane tabiriyle, fıyakası yok. Dolayısıyla toplumda nasıl yankı bulsun. Yıldızı parlasın. İnsanlar, fayda için, gelir için ve menfaat için, merak gösterir ve yaşarlar. KUPKURU bir blog yazarlığı nasıl yankı yaratsın.

Ayrıca çok kalabalık bir platform. Ve de giderek sayı artıyor. O zaman ne oluyor? Zaten toplumda kaybolup gitmişsiniz, can simidi olarak bloga sarılmışsınız. Bakıyorsunuz bu sefer blog içnde de giderek kaybolma yolundasınız. Bir yeriniz, statünüz yine yok.Çevrenizdekiler sizin beş altı yıldır blog yazarı olduğunuzu biliyorlar ve size soruyorlar " ne oldu dostum , boyuna yazıyorsun, işin gücün mü yok ? bırak allasen " diyoveriyorlar.

İşte görüntü bu.

Blog yazarlığının geleceği ne olur sorusunun cevabı da , bugünkü şartlar aynı kalırsa, Blogla yazarlığı aynı pasiflik içinde devam eder, hiç bir gelişme veya değişiklik kaydedemez. Zaten Blogun yapısı budur. Bugün neyse yarın da aynı olacaktır.

Bence tartışılması gereken konu " MİLLİYET BLOGUN AMACI NE OLMALIDIR? BU AMACIN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN NE YAPILMALIDIR? BU BİR PROJE YARIŞMASINA DÖNDÜRÜLÜP TEMEL STRATEJİ VE MİSYON ORTAYA KONMALI VE GENİŞ HALK KİTLELERİNE ULAŞMA YOLLARI ARANMALIDIR " sorularının cevapları olmalıdır.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..