Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '08

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Benimle oynar mısın?

Benimle oynar mısın?
 

İnsanoğlu, hayatının her kesidinde oyun oynamanın heyecanını yaşamıştır. Çocukluğundan yaşlanıncaya kadar her döneminde oyunsuz kalmak istememiştir. Oyun ve oyuncaklar ruh sağlığımız için son derece faydalıdır. Oyun oynamak stres atmanının bir yoludur. Kız, erkek, büyük, küçük, genç, yaşlı her kesime ait bir oyun, bir oyuncak tipi vardır. Bunu keşfetmiş oyuncak sektörü, kendi içindeki yapılanmayı geliştirmiş, yeni oyun ve oyuncaklarla çağa ayak uydurmaktadır.
Günümüzde oyun oynamak çocuk işi düşüncesi, o eski hakimiyetini kaybetmek üzeredir. Aslına bakarsanız, büyüklerde çok eskilerden beri oyundan geri kalmamışlardır. İskambil oyunları, tavla, satranç, bilardo buna en güzel örnekdir. Son yıllarda aile içinde oynanan, 7 den 77 ye birçok oyunla da karşılaşmaktayız.
Bunlardan en tanınanı, Monopoly. Sonra Tabu, Scrabble, Risk (Gizli Hedef), Scotland Yard vb. İnanıyorum ki, gelecek günlerde birçok güzel oyunla daha tanışacağız.
Oyun oynamak, iç sıkıntılarımızı hafiflettiği gibi, bir araya gelindiğinde gereksiz dedikodulardan da bizleri uzak tutmakta. Günümüzde, oyun oynamaya yönelik kafeler açılmakta, oyun oynama günleri düzenlenmekte.
Oyun endüstrisi bu alana yatırım yapmaya devam ediyor, önümüz yılbaşı. Oyun oynamının en güzel akşamı.
Siz de kendinize bir oyun seçin ve yakınlarınızla oynayın (bu arada, sanal alem bana tat vermiyor). Denemediniz ise mutlaka deneyin.
Sevgi ile, oyun ile kalın....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..