Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Bir Aşk Hikayesi'nde Korkut "in", Tolga "out".

Bir Aşk Hikayesi'nde Korkut "in", Tolga "out".
 

Fox TV. in güzel dizilerinden “Bir Aşk Hikayesi” de 18. bölümde düğümler, yavaş yavaş çözülüyor. Korkut, Tolga’ ın Memduh Beyin oğlu olmadığını, kendisinin babası olduğunu öğrenir. Ne dersinin, Köşk de Korkut “IN”, Tolga “OUT” mu olacak.

Gönül Hanım çocukların peşine düşer, cevapların da Korkut’ a olduğunu biliyor. Korkut ile uzun konuşmadan, somut bir şey elde edemez. Ama ana oğul olduklarını hissedercesine sarılırlar, duygusal anlar yaşarlar.

Korkut, Tahsin Beyi arar ve konuşacak çok şey olduğunu söyler. Tahsin Bey istemeyerek de olsa konuşmaya gider. Bildiği her şeyi anlatmasını ister. Gönül Hanımın hayatı boyunca hayatında tek Memduh Bey olduğu söyler. Tolga’ ın da evlatlık aldığını ağzından kaçırır. Artık kozlar Korkut’ a geçmiştir.

Emine’ in eski kocası peşindedir. Oğlu Umut ile diyalog kurmak ister. Amacı ortaya çıkar. Borçludur, tehdit telefonları alır, Emine’nin evini satıp kısa zamanda ödeyeceğini söyler.

Korkut, Memduh Beyi mezarlıkta bulur. Tolga ile avunduğunu, oğlu olmadığı konusunda kulağına kar suyu kaçır, Memduh Beyden yumruğu da yer. Ne de olsa baba yumruğu Korkut’u yere çiviler.

Aslı, Korkut’un peşini bırakmaz. Emine’ in evinde kalır. Korkut’ un sevdiği yaprak dolma yapar. Ceylan’ın yaptığı dolmalarla kıyaslasa da istemeyerek yer. Kocasından boşanacağını ve babası olarak Korkut’ u yazdıracağını söyler. Korkut bir günde iki baba olayı olarak espri yapar.  

Korkut Emine’ in boynundaki yüzüğü alıp, Gönül hanıma götür. Böylece kızını da bulduğunu ispatmış olacaktır. Yüzüğü gören Gönül Hanım şoktadır. Onu getirmesi için Korkut’ a yalvarır.

Ceylan son derece mutsuzdur. İkilem içindedir. Korkut, çıkışta ceylan’ ı görür,Ceylan bitti, unuttum, dese de, Korkut dayanamaz zorlada olsa dudaklarından öper, Ceylan bu öpücüğü cevap verir. Bu öpüşme anını cep tel ile fotoğrafını çeker, Tolga’ a mail atar. Tolga çılgına döner. Korkut’un “Seni dokunurken beni düşünecek” sözü Tolgayı çılgına döndür ve yumruğu Korkut’a patlatır.

Memduh Bey, Tahsin’i çağırır. “Tolga benim gerçek oğlu mu?” sorusunu sorar. Tahsin, ne yaparsan yap senin oğlun diyerek inkar eder.

Gönül Hanım Korkut’ a güvenmektedir. Korkut ve Emine’ in yetimhaneye bırakıldığında, aynı anda bırakılan bir kız çocuğunun peşindedir. Onu kendi kızı zannetmektedir.

Korkut yeğeni Umut’a uçurtma yapmaktadır. Ceylan eve gelir. Aralarında öpüşme fotoğrafı yüzünden kavga çıkar. Korkut elindeki maket bıçağını Ceylan’a verir. “Tolga ile nişanlandığında manyak ettin, o yüzüğü taktığında öldürdün beni” der ve “yarım kalmasın bitir işini”  boğazına uzatır, “öldür beni” der.

Gönül Hanım Korkut’u yemeğe davet eder. Korkut Aslı’yı koluna takarak gider köşke. Amacı Ceylan’ı kıskandırmaktır. Öyle de olur. Gönül Hanımın amacı yetimhanedeki kızı hakkında biraz daha bilgi almaktır. Kokut sinirlenir, yemeği terk eder.

Ceylan her seferinde ayakları onu Korkut’a götürür. Aşkları öfkeye dönüşmüştür.

Memduh Korkut’un evine gelir. Korkut’a yalan söylediğini Tolga’ ın kendi olduğunu söyler. Korkut doğruyu öğrenmenin yolunu gösterir, çaktırmadan babalık testi yaptırmasını önerir.

Korkut, Hakkı Babanın yardımı ile Cennet’ in adresini öğrenir. Korkut da gönül hanımda aynı adrese giderler. Önce Korkut, Cennet’i bulur. Ne yapacağını haftaya öğreneceğiz. Gönül Hanım kızı olarak Cennet’ i mi bağrına basacak. Korkut’ un amacı hedef şaşırtması mı olacak? Haftaya hep beraber göreceğiz. Dizimiz final yapmadan yeni sezona devam edecek gibi gözüküyor. Düğümler çözülürse sürpriz final de yapabilir.

Bu dizi de anlatım, sunum çok güzel. Konu kanaviçe gibi işlenmiş. İzleyiciye çok güzel anlatılıyor. Bu başarılarından dolayı, senarist ekibi ve yönetmeni Barış Yöş’ ü tebrik ederim. Deneyimlerini konuşturuyorlar. Son olarak, deneyimli oyuncu Zuhal Olcay'dan (Gönül Karanlı) bahsetmek istiyorum. Şarkıcılığının yanında oyuncu olarak ustalığını konuşturuyor. Tebrikler Zuhal Hanım. Başarılar.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..