Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

Bir güzel, üç Maç , dört Takım, bir Şampiyon.

Bir güzel, üç Maç , dört Takım, bir Şampiyon.
 

Üzgünüm Laura. İtalya elenecek.


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçlarından sonra çeyrek final maçları da bitti. Yarı final oynayacak dört takım belli oldu. Bunlardan ikisi final oynayacak ve biri kupayı kazanacak. Bu takımlar Almanya, İspanya, İtalya ve Portekiz.

Gerek grup maçlarında gerekse çeyrek finalde oynanan maçların kalitesi asla yüksek değildi. Heyecanı bile fazla değildi. Sanki bu defa Avrupa Şampiyonası'nın oynanmakta olduğunu bile bazen unutuveriyor olduk. Maçların heyecansız ve kalitesiz geçmesi buna en büyük neden galiba.

Gruplardaki en büyük süpriz kuşkusuz Rusya nın elenmesi ve aynı anda Yunanistan'ın çeyrek final oynaması oldu. Bu Yunanistan'ı ve oyununu görünce Türkiye'mizin neden bu Şampiyonada olmadığını düşünmek ve hayıflanmamak elde değil. Önce G.Afrika'da Dünya kupasında Bosna Hersek'in ardında kaldık. Sonra da playy- off larda Hırvatistan'a karşı rezil olarak elendik. Fatih Terim in kulakları çınlamıştır herhalde. 4 yıl  önce 2008 de hiç bir katkı yapamadığı milli takım sayesinde en önemli iki turnuvayada katılamadı. Terim'den sonra Hiddink in de aldığı para kadar bile ülkemizde uğramadan takım yaratmaya çalışması ise yine Federasyonun başarısız kararlarından biriydi. Türkiye bu turnuvada en azından yarı final oynayacak kapasitede ve oyun kalitesine sahip bir ülke. Sadece gruplardan çıkmak ve finallere katılmak gerekiyor. Burada zorlanıyoruz. Yunanistan'ın futbolunu görünce bu kadar mı olur diye düşünüyor insan. Ama ilginç olan bu şans azıcık daha gülse nerdeyse final oynayacaklar. Her seferinde nasıl gruplardan birinci çıkıyorlar ilginç doğrusu.

İkinci süpriz ise Hollanda nın puansız elenmesi oldu. Oyun, oyuncu kallitesi seyir zevki olarak İsveç ile birlikte ilk sıraya koyabileceğimiz Hollanda nın ilk turda elenmesi  Şampiyonanın renklerini iyice soldurdu. Buna birde İsveç in elenmesi eklenince geriye sadece Portekiz birazcık Almanya ve İspanya kaldı. İngiltere ve İtalyanın nasıl bu kadar sıkıcı futbol oynadığını anlamak mümkün değil. Premier lig dünyanın en popüler ve en pahalı ligi iken neden İngiltere bu kadar kalitesiz oyun oynuyor anlamak zor. Bütün Şampiyonada böyleler. Boşuna diğer takımların yerini işgal ediyorlar. Gerek elelemelerdeki takımlar gerekse Ukrayna İsveç Hollanda ve hatta Polonya gruplardan çıksa idi sanırım daha keyifli maçlar izleyebilecektik.

Yarı final eşleşmeleri ilginç olacak. Öncelikle Portekiz İspanya maçında ben Portekiz'in turu geçeceğine inanıyorum. İspanya'nın sıkıcı heyecansız pas alışverişleri ile dolu maçını finalde seyretmk istemiyorum. Aslında oyuncu profili kalitesi ve karakteri olarak finali hatta şampiyonluğu hakeden bir takım.  Ancak ben Portekiz'in defansta biraz dikkatli olurlarsa İspanya yı eleyeceğini düşünüyorum.

Diğer eşleşme ise Almanya ile İtalya arasında. Gol fakiri İtalya'nın Alman panzerlerine karşı hiç şansı yok. Olmasında zaten. Yarı finalde olmaları süpriz. Burda olmaları çeyrek finalde İngiltere gibi ruhsuz  ve heyecansız bir takımla oynamaları yüzünden. İtalya için yarı final, bu kadro bu oyun ile kupa almış kadar değerli bence.

Final ise Portekiz ile Almanya arasında oynanacak gibi. Ya da bunu istiyorum.  Grup maçlarında karşılaşan iki takım tekrar finalde buluşabilir. İlk maçta Portekiz çok daha etkili oynayıp  üç puanı Almanya ya vermişti. Bu şampiyonada baştan beri benim favorim Almanya idi. Ancak finalde Portekiz ile karşılaşmaları dengeleri değiştirebilir. Portekiz bu defa Almanları avlayabilir mi. Yoksa Almanya ilk grup maçında rakibini çözmüş olup da  ilk maçtaki kadar zor durumlara düşmeden maçı yine kotarabilir mi. Evet Almanya bu. Elbette yapabilir. Bu nedenle final  Portekiz Almanya maçı tatsız tuzsuz heyecansız geçen şampiyona için güzel bir futbol ziyafeti ile bitebilir diye düşünüyorum. Yinede favorim yüzde 65 Almanya olacak.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..