Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Bir Yıl Daha Geçti Ömürden

Bir Yıl Daha Geçti Ömürden
 

Ne zaman bir yılın sonuna gelsek o yılın muhasebesini yaparız. Yaşadığımız zor günler ile mutlu olduğumuz anlar birbiri ardına film şeridi gibi gözümüzün önünden geçer. Zor günler bir daha gelmesin deriz. Her günün güzel ve yaşam dolu olmasını isteriz. Ama hiçbir zaman herşey istediğimiz gibi olmaz. Doğan yeni gün acı tatlı olaylara gebedir. Bırakın kendimizi çevremizdeki olaylara, yaşadığımız ülkenin durumuna üzülürüz ya da seviniriz. Her geçen gün bilginin hızla dolaştığı ve yayıldığı android telefonların bizleri esir aldığı çağımızda bir başka ülkede bir başka yörede yaşayan insanların ve canlıların yaşadıklarından bile etkileniriz.

Geçen yıl ömürden giden bir zaman dilimidir. Sevindiğimiz ve üzüldüğümüz anlarla dolu sonunu bilemediğimiz bu süreç bizi öngöremediğimiz olayların içine götürür. İşte o anlar hazırlıklı olma ihtiyacını hissederiz. Hayat deneyimi denen bir ders kitabının görünmeyen sayfalarını tek tek çeviririz. İyi kötü yaşadıklarımıza makul ve yol gösterici cevaplar ararız. Neden o sorunları yaşadığımızı ve sonuçlarını analiz ederiz. İçimizdeki yanlızlığın derinliğinde bazen keşkeler sıralanır aklımıza, bazende iyi ki de yapmışım ve yaşamışım deriz. 

Yeni yıl olduğu gibi doğan günde yeni bir başlangıçtır. Bir yılı geride bırakırken yeni yılın sabahına uyandığımızda yeni bir hayata başlarız farkında olmadan. Aralık ayının son soğuk gecesinin ardından ocak ayının bembeyaz örtüsünü giymiş,temiz hava dolu ilk gününe uyanmak isteriz yeni yılda. Ömrümüzden geçen bir yılını bir çırpıda unutup yeni yıla yelken açar umutlarımız. Yeni hayaller yeni planlar içinde buluruz kendimizi. Yeni yılın akıntısına kapılır bedenimiz. 

Doğumla başlayan yaşam yolculuğumuz geçirdiğimiz her yıl ve aldığımız her yaş ile yeniden şekillenir. Tek başına çıktığımız bu yolculuk kader çizgimizin bizi götürdüğü yola göre değişim gösterir. ne yaparsak yapalım iyi ve kötü günler birbirini takip eder. Geride bıraktıklarımızla geleceğe yürürüz. Güzel günler çabuk geçsede acı günler iz bırakır yüreklerde.

Dilerim yeni yılda yaşayacağınız sağlıklı ve güzel günler çok olsun. Kader çizginiz sizi güzel günlere götürsün.

 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..