Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '21

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

BİRİ BANA BU İŞİ ANLATSIN

Bu işin bir ortay yolunu bulalım.

Bir yandan idarecilerden hizmet beklerken bir yandan da; şuraya dokunma tarih var, buraya dokunma yeşil alan var, diyoruz. İyi de nasıl olacak bu iş?  Evinize bir usta getirip, bir iş yaptırmak isteseniz ve ustaya; şuaraya dokunma duvar, buraya dokunma döşeme, şurası ise pencere derseniz usta size ne der?!

Müslüman olanlar için, Allah buyuruyor ki; dünyayı ve içindeki nimetleri sizin (insan) için yaralattım; yiyim, için ama israf etmeyin. İslam’ın dışındakilere dinleri ne der, bilemem... Şimdi; şuraya dokunma tarih, buraya dokunma yeşil alan. O ağacı kesme, bu otu koparma... İyi de çöllere mi gidelim yoksa başka uydulara mı? Bu yollar, bu binalar, bu madenler nasıl insanlığın hizmetine sunulacak? Bindiğiniz aracın madeni, izlediğiniz TV nin, oturduğunuz evin, yattığınız yatağın, vs. vs... madenini Allah özel olarak mı yaratmış, ya da bir yerde var da bizim haberimiz yok?

SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ? Yaşadığınız şehir nereye kurulu, üzerinde aracınızı sürdüğünüz o güzelim otoban yollar, yatağınızda mışıl mışıl uyurken kurduğunuz o evler nerelere kurulu, altı neydi? Allah burayı özel olarak çıplak mı yarattı sizin için?! Yoksa böyle bir yer var da bizim mi haberimiz yok?!

 “Yol, camiden daha büyük bir ibadettir, hayrlıdır” diyor, yol yaparken gerektiğinde gavurun, “tarihi” diye taş duvarını yıkmıyoruz ama bir Müslüman olarak camilerimizi yıkıyoruz. Tarihe bundan daha büyük değer ve saygı olur mu, bunun ötesi ne, var mı?

İhtiyaç kadar şehirler kuruluyor, evler yapılıyor, yollar yapılıyor ama israf olmasın diye de şehir kadar, şehrin içerisinde de yeşil alanlar inşa ediliyor...  Yo istiyoruz, ama yeşil alandır diyoruz. Tünel yapılıyor yeşil alan diyoruz. Maden istiyoruz yeşil ana dokunma diyoruz. Peki, nasıl olacak bu iş? Nereye yapılacak bu yol, bu köprü? Nasıl çıkacak bu madenler insanlığın hizmeti için?

Eski yolları hepimiz biliyoruz. Dağların üzerinden karda-kışta yağmurda geçerken uçurumlara yuvarlanan araçları ve giden canları.  Sırf dar, dağ, bayır-baca ve kötü yolardan ötürü giden canlardan tek bir tanesinin bedelini bana değerlendire bilir misiniz? Buralarda giden tek bir evladın canı için binlerce tünel, köprü yol değmez mi? Kötü yollardan ötürü giden canların annesi, babası, evladı, eşi yok muydu, yok mu?

Bu hizmet, bu işler nasıl olacak?  

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..