Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '08

 
Kategori
Güncel
 

Bizim gerçeğimiz

Bizim gerçeğimiz
 

Yazıklar Olsun


GAZİANTEP’te tedavisi için gerekli olan ve Almanya’dan talep edilen 80 YTL değerindeki ilaç bürokratik engellere takılınca, 18 aylık Yasin Hoşaf hayatını kaybetti. Minik Yasin’in ölümünden 14 gün sonra ilacın getirildiği bilgisi verilen baba Rafet Hoşaf, “İlaca gerek kalmadı. Yasin artık cennete gitti” diye tepki gösterdi
Bir aile için ne kadar acı veren bir durum bu ülkede hiçbirşey olmasın ama sağlık, öncelikle geleceğimiz yavrularunun sağlığına önem verilsin neden bukadar ağır işliyor bu işler?

Öyküye bakın ilkönce hastaya teşhisi konulamıyor daha sonra teşhis konuluyor, (Langerhans Hücreli Histiyositozis’ diye adlandırılan ve nadir görülen bir kan hastalığına yakalandığı anlaşıldı.) fakat ülkemizde bu hastalıkla ilgili olarak ilaç bulunamıyor ve ilacın Almanya dan getirtileceği belirtiliyor, bunun üzerine SSK, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Eczacılar Birliği arasında uzun süren yazışmalar başıyor.

Başvurudan yaklaşık 1 ay sonra baba Rafet Hoşaf’a raporda bazı eksikliklerin olduğu ve tamamlanması gerektiği yanıtı geliyor. Eksikliklerin tamamlanmasının ardından başvuru yeniden yapılıyor. Aradan 2 ay daha geçiyor, ancak ne ilaç ne de haber gelmiyor baba daha sonra Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlığa başvuruyor. Başvurduğu yerlerden durumun İl Sağlık Müdürlüğü’ne iletildiği ve gerekenin yapılacağı cevabını alıyor ama babayı bir daha arayan soran bilgi veren olmuyor, nasıl bir sistemdir bu!..

Neden bilgi verilme gereği duyulmaz, neden ilgili kişilere bir açıklama yapılmaz bu kadar zormudur bunlar, neden bürokrasi bukadar önemli bir konuda ağır işler sonuçta bir insan sağlığı söz konusu bukadar olmaz bu haberi internette okuyunca çok sinirlendim.

Ve Yasin bebeğin hayatını kaybetmesinden 14 gün sonra ilaç geldiği haberi verilmiş nekadar acı ama kime ne Yasin bebek öldü acı ama gerçek saygılar...
 
Toplam blog
: 42
: 1042
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Hayata olumlu bakmaya gayret eden bir anneyim. 1975 Eskişehir doğumluyum, Anadolu Üniversitesi mezun..