Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '13

 
Kategori
Siyaset
 

B..kunu tereğe kayıyor

B..kunu tereğe kayıyor
 

Hatırlar mısınız?

Çocuk katili yakalanıp Türkiye’ye getirilirken, uçağın içinde yalvarmaya başlamıştı “Beni kullanın” diye.

Mart 21’de Diyarbakır’da okunan mesajından da anlaşılacağı üzere, nasıl kullanıldığı ortaya çıktı. Verdiği mesajı, neye karşılık verdiği belli değil, ama şimdilik. Zaman geçtikçe, uygulamalar ortaya çıktıkça neyin karşılığı verdiğini de elbette öğreneceğiz.

Bu sözlerim üzerine beni, terör olaylarının bitmemesini isteyen biri olarak tanımlamanıza hiç şaşırmam. Ancak ben, gözleri kör, kulağı sağır, beyninden özürlü birisi filan değilim.

Çocuk katilinin Diyarbakır’da okunan ve “Kürt Halkına” talimat, geriye kalanlarına “Helalleşme” adı altında verdiği mesaj, devletin istihbarat teşkilatı gözetiminde elden ele, oradan oraya gidip geldiğine göre, elbette “Denetimli” oluyor. Eğer “İstenmeyen” bir mesaj olsa, iktidarın “İstemediği” ifadeler olsa, mümkünü var mı okunsun?

Zaten iktidarın başı da “Uyuştuklarını” söylemiyor mu?

Bu “Uyuşma” ya da “Mutabakat” sonrasında ne olacağı önemli. Milleti “Uyuşturup” da “Mutabık” kaldıkları senaryoyu uygulayacaklarsa, uygulanacak senaryonun içeriğinde ne var, biliyor muyuz?

Örneğin çocuk katili, serbest kalacak mı? En önemli soru bu. Zaten çocuk katili, diğer konularda iktidarın isteklerine boyun eğmiş, ancak liderliğini yaptığı terör örgütünün nezdinde “Kahraman” görünecek ifadeler kullanıyor.

Örneğin “TBMM harekete geçmeli” gibi talimatlar veriyor görünüyor. Örgütüne “Sınır dışına çıkın” diyor ama silahları ile birlikte…

Kendi geleceğini kurtarma çabasında olan çocuk katilinin, örgütüne sözünün nereye kadar geçeceği de belli değil.

Bakın “Kandil” ne diyor bu konuda…

“…Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan’ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır. Bu temelde, Önder Apo’nun başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu bir mücadele sürecidir, sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir. Önderliğimiz bu yeni süreçte Kürt sorununu tüm parçalarda çözmek istiyor…”

Ne çıkarıyorsunuz bu sözlerden?

Adam “Kürdistan” hayalinden vazgeçmemiş, sözde önderinin birlik ve bölünmezlik çağrısına rağmen… Nasıl iş bu?

Bu da yetmiyor, “…sadece Batı Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için önemlidir…” diye bir cümle daha var.

Sözün özü…

“Bugün çocuk katilini kurtaralım, özgürlüğüne kavuşsun, sonra sınırlar dışına çıkardığımız silahlı gücümüzü tekrar geri getirebiliriz” deniliyor.

Bunu anlamak zor değil, çünkü “…Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da barışa da hazırdır…” cümlesi ile gözdağı verilmekten de geri durulmuyor.

Diyarbakır’da kutlanan sözde Newroz, ki Nevruz denmek isteniyor, orada okunan her ne ise, çocuk katilinin liderliğini, PKK terör örgütünün de legalleştirmenin çabalarıydı.

Gerek terör örgütünün hapisteki lideri, çocuk katili, gerekse Kandil’dekiler…

İktidar ile yaptıkları, içeriğini bilemediğimiz pazarlık sonucunda, Kayseri’mizin bir tabiri ile b..oklarını tereğe kaymaya başladılar. Artık hemen her gün bir istekte bulunacaklar, bakalım ne kadar taviz alacaklar.

Merak ettiğimiz şey bu…

23 MART 2013
İBRAHİM PEKBAY

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..