Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

01 Aralık '12

 
Kategori
Blog
 

Blog Yorumları

Blog Yorumları
 

CM Basım Yayın, 20 Eylül 2012, Holliday Otel, Gürşen Kafkas, Latife Korkmaz(eşim), Türkay Korkmaz


Günümüzde iletişim, paylaşım kolaylığı bilgisunar aracılığıyla hızla gelişiyor. Yüzünü görmeden, sesini duymadan güzel dostlar ediniyor insan.

Bigisunar sana bir köşe ayrıyor sen de ulaşıyorsun saniyeler içinde uzaklara. Her gün yazı yazmanın zorluğu, güzelliği iç içe gelişiyor. Ayrıca sen de gelişiyorsun, öğreniyorsun ve en güzel paylaşıyorsun!

Paylaşımların “yorumlar”la sana dönüyor. İşte eleştiri, öneri, görüşlerini paylaşan dostlar.Kendilerine teşekkür, sevgi, saygı sunuyorum.

“Çok güzel... Aynı heyecanla bütün paylaşımlarınızı okudum. Kutlarım! Saygılarımla...”

Sayın Nil, Beğenileriniz için teşekkürleri sunuyorum. Umarım diğer ürnlerim de de aynı duyguları paylaşırsınız. Saygılarımla...      

 7 Nisan 2012, Nil Araz, Zaman Kanatlı Sözler

“Merhaba, Çok haklısınız. İşte bugün yönetimde olan ortaçağ zihniyeti laik eğitimden koşar adım uzaklaşıyor. Saygı ve selamlar..."

İnsanlığın geçmişine baktığımızda karanlıklar olsa da sonuç aydınlıktır umudunu hiç yitirmeyelim. Saygılarımla

7 Nisan 2012, İzmirli97, Laiklik Bir Yaşam Biçimidir

“Değişik, sade ve uçarı bir şiir stiliniz var. Ama rahat okunuyor. Kutlarım.”

Şiirde akışı sağlamak ses, sözcük seçimine önem vermeyi gerektirmektedir.Bu da sağlanmış diyorsanız size teşekkür ederim. Saygılarımla...

 25 Nisan 2012, Erdal Ceyhan, Yaşamın Anlamı

“Uçuşan sözcükler bir şeyler söylüyor; upuzun tümceler değil... sonunda kalan ince bir şiir...”

Ne güzel! Teşekkürler...

25 Nisan 2012, Erdal Ceyhan, Satırbaşı

“Benim de bazı yazılarımda ve yorumlarımda sürekli vurguladığım ve kısmen yöntemlerine de değindiğim çok önemli bir olguya temas etmişsiniz. Zira "doğru düşünebilmek" öğrenilen ve öğretilen bir şeydir. İnsanların da mutlaka başarması gereken bir şeydir. Ancak insanlar zaten doğru düşünmeyi bilemediğinden, öğreten de olmayınca, çoğu insan da ne yazık ki doğru düşünebilmeyi öğrenememiş, dolayısıyla doğru düşünemiyor, bunu başaramıyor da olurlar. Hatta malumunuzdur, Konfüçyus'un da bununlailgili bir deyişi vardır:"Kuru bilgi verirsek yoruluruz boş yere, düşünce sanatını öğretelim gençlere." Onun için yazınızı fazlasıyla önemsiyorum. Her ne kadar doğru düşünebilmenin sadece tasnif, akıl yürütme ve muhakeme boyutunu ele almışsanız da, ki kısmen ana gövdesi odur zaten, değerli bir yazıydı. Saygılarımla...” 

Sayın Filiz Alev, "Düşünme Kavramı" başlıklı yazımı değerlendirdiğiniz için teşekkürler. Değerlendirmenizden yararlandığımı iletmeme izin veriniz. Saygılarımla..

17 Mayıs 2012, Filiz Alev, Düşünme Kavramı

“Sayın yazarım , Türkçe için söylediğiniz her şey doğru. Türkçe'ye özen gösterilmelidir; Türkçe çok dikkatli bir şekilde öğretilmelidir. Ama yabancı dil öğretimi için söyledikleriniz yanlıştır. Bu ülkenin kendi dilini doğru dürüst bilmediği gibi, bir yabancı dili de bilmemektedir. Bence bir yabancı dili iyi öğretebilmek için her şey yapılmalıdır.”

Sayın Erdal Ceylan, Türkçe duyarlılığım yanında yabancı dil öğrenme konusunda sizin gibi düşünüyorum.Ancak, bireysel ve toplusal yaşamımızda Türkçenin nitelik kazanması çok gerekli!Sözlü, yazılı anlatımda Türkçeye nitelik kazandırmak dile emek veren herkesin görevidir. Edebiyat öğretmeni olarak yeterince bir yabancı dil bilememenin eksikliğini hep duydum.Yabancı dil öğrenmek için gerekli önlemleri alalım.Ancak eğitim dilimiz Türkçe olmalı.Ayrıca yabancı dil öğretimi bebek yaşında başlamamalı diye düşünüyorum. İlginize teşekkür eder saygılar sunarım.

20 Mayıs 2012,  Erdal Ceyhan,  Eğitim Dili

 "Şiiri anlamak için yazıların çok yararlı. İlgi ile izliyorum. Teşekkürler.”

Sayın Erdal Ceyhan, Türkçeyi önemsiyorum.Şiirde dilimiz Türkçenin ne kadar yetkin olduğunu görüyoruz.Dili konuşma dili olmaktan çıkaran tür şiirdir kuşkusuz.Değerli ozanlarımız Türkçenin anlatımını geliştirmede özgün örnekler vermektedir. Beğeni ve görüşleriniz için teşekkür ederim.Şiir Çözümleme Yorumlama sürecektir.Saygılar,sevgiler sunarım.

 29 Mayıs 2012, Erdal Ceyhan, Şiir Çözümleme, Yorumlama

“Çok yararlı bir çalışma. Emeğinize sağlık.”

Beğenileriniz yüreklendiriyor beni.Sağolun!...

30 Mayıs 2012, Ayrıntıda gezinmek, Şiir Çözümleme Yorumlama  3

“Dost; Orhan Veli inönü diktası şairidir desem ne dersin? 1940-1950 dönemi tanınır...Ondan sonra şiirde "İkinci Yeniciler" hakimdir. Bu dönem de,1950-1960 dönemi, Menderes diktasıdır... Bu iki şiir akımının yeniden hortlaması 1980 darbesi sonrasıdır... Orhan Veli, "rakı şişesinde balık olsam" derken, Nazım, Rıfat Ilgaz, A. Kadir vb hapistedir... Nazım : "Tuttu bacağım siyatik ağrısı... " yazarken hapiste, Orhan Veli dışarda sabaha kadar içmektedir... Bilirsin, Ankara’ da bir bok çukuruna düştüğünden ölmüştür... Arkadaşları Melih ve Oktay da anında "ikinci yenici" olmuştur... Sizin söz ettiğiniz şiirde "klasik şiiri" yıkan Orhan Veli değil; NAZIM' dır... Nazım, sosyalist olduğundan hapistedir, bu paye İnönü diktası tarafından Orhan Veli'ye verilir... Nazım'ı nasılsa ders kitaplarında okutmak yasaktır ya... Şaşmam şuna: Siz bu yaşta neden göremediniz şiirdeki bu gelişmeyi.. Saygılar…”

Sayın Kesici, Sanatsal adımlarda toplumsal koşulla, toplumun yönetimi önem taşır.Şii, öykü, resim, müzik vb. tüm sanat alanlarında sanatçı içinde bulunduğu kuşatılmışlığı dikkate almıştır.1.yeni, 2.yeni bu gerçeği gösteriyor.Sizin de belirttiğiniz gibi 1950'lere değin tek parti yönetiminin baskısı 1.yeniye,1950'de tek partiden kurtulsak da baskı artarak sürmüştür.Bu baskı da 2.yeni şiirinin doğmasına yol açmıştır diyebiliriz. Tüm bu toplumsal,yönetimsel koşullar dışında ozanların sanat anlayışları da ayrıca etken olmuştur.Şunu görüyoruz 1.yeni ile 2.yeninin şiire yaklaşımı aynı değildir. Yazınımızda toplumcuların dünya görüşleri gereği şiir dünyları da ayrıdır.Elbette eski şiir geleneğinin biçim ve özünü yıkmada Nazım Hikmet kuşkusuz yol göstericidir. Yazımın başına dönersem, hiçbir eylem toplumsal koşullardan,toplum yönetiminden,kişinin -ozan,yazar,resam,müzisyen vb- dünya görüşünden bağımsız değildir.Saygılarımla.

31 Mayıs 2012, U.Kesici, Şiir Çözümleme, Yorumlama 5

“Güzel bir aktarım...saygılar emeğinize...eyvallah...”

Sayın Nedim Üstün, Yaşadıklarımızı, paylaştıklarımızı sizlere ulaştırırken gösterdiğiniz değerbilirliliğe teşekkür ederim.Sevgiler,saygılar sunarım.

10 Haziran 2012, Nedim Üstün, Karadeniz Kıyı Boyu Şiir

“Gerçekleri bu denli açık açık söylemeniz, açıklamanız ne kadar değerli. Bütün yazılarınız son derece dikkatle okunmalıdır. Kültür hayatımızın darmadağın olmasının nedenleri hep bu anlattıklarınızın içindedir. Şimdi ve sonra Atatürk ilkelerinden ayrılmanın acısınıçekeceğiz. Hele eğitimde bütünlüğün bozulması affedilmez bir aymazlıktır. Saygılar efendim.”

Sayın Erdal Ceylan, Yazılarımı ilgiyle izlemenize teşekkür ederim.Ayrıca bana katılmanız sevincimi çoğaltıyor.Sağolun...

10 Haziran 2012, Erdal Ceyhan, Ulusal Eğitim Sürecimiz

 "Türkçe; "Güzel Türkçe" demekle güzel bir dil midir? Nedense birçok Türkçeci Türkçe'yi bozmaktadır; fakat başkalarını bu konuda el yargılamaktadır. Siz de; bir Türkçe sevdalısı konumundasınız. Ancak size "Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltelim" ve "Ne öğrendiğimizi, ne öğrettiğimizi fark edelim" biçiminde bir öneri özelliğinde uyarım vardır. Bunu daha iyi kavrayabilmek için, tecrübelerinizi yeni nesle aktarabilmek adına RG TÜRKÇE-EDEBİYAT 2012 Türkçe-Türkçe Dil Bilgisi konusunda şiir veya kompozisyon yarışmacasına katılır mısınız? Tüm yaşantınızda başarılar dilerim. www.rg34.com

Sayın Ramazan, Türk Dili ve Yazın öğretmeni olarak 1966'dan bu yana Türkçe mi geliştirmeye çalışıyorum.Her çalışmam sonrası eksikleri mi görüyorum.Bu çalışma içinde olmasam eksiklerimi inan göremeyeceğim.Her şeyi bildiğimi sanacağım. Şu anda yaşamın emeklilik aşamasında boş durmuyorum.İstanbul'daki okullarda,Türkiye'de düzenlenen kitap fuarlarında,dernek,vakıf oplantılarında Türkçeyi anlatıyorum. Bildiklerimi paylaşıp,bilmediklerimi öğreniyorum.Çünkü öğrenme bitmiyor. Öykü,şiir türünde yapıtlarım bulunmaktadır.İstanbul Kartal'da yaşıyorum.14 Haziran'da Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali başlıyor.Kent Konseyi Eğitim Komisyonu standında olacağım,beklerim.Sevgilerimle. turkay_korkmaz@hotmail.com

10 Haziran 2012, Ramazan Gülsen, Türkçenin En Öemli Sorunu

“Dikkatle izliyor ve öğreniyorum. Saygılar.”

Ben teşekkür ederim.O sizin güzelliğiniz,inceliyiniz.Sağolun...

11 Haziran 2012, Erdal Ceyhan Türkçe Sözcükleri Tanıma, Erdal Ceyhan

 “Teşekkürler Sayın Korkmaz..”

Sayın Erdal Ceylan, Sizin gibi duyarlı, ilgili insanlara ben teşekkür ederim.Dilimizi doğru, bilinçle kullanmak bireyselliğimizin ötesinde toplumsal yaşamımızın da kazanımı olacaktır.Sevgi, saygıyla...

14 Haziran 2012,Erdal Ceyhan, Türkçenin Sözdizimi

“Teşekkürler, saygılar ...”

Sayın Nil Alaz, Yazılarımla ilgili ilk yorumu siz yapmıştınız.Olumlu görüşleriniz beni çok sevindirmişti.Ancak kesintiye uğradı.Umarım bir olumsuzluk yoktur. Bygün yine yorumunuzla beni nurlandırdınız.Görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Kartal Kültür Festivali'nde (15 Haziran-6 Temmuz) 25 nolu Kent Konseyi Standındaım,beklerim.Saygılarımla...

14 Haziran 2012, Nil Alaz, Türkçenin Sözdizimi

“Merhaba; 1. "Sunucu görüldü" cümlesinde 'sunucu' özne değil; belirtisiz nesnedir... Edilgen çatılı yüklemlerde özne belli değildir... ÖYSM çok sormuştur bu tür soruları... 2. Terimleri "özleştirmek" yanlış bir tutumdur. Alanı bilim olmaktan çıkarır. Bir fizikçi "ivme" derken bir başka fizikçi "ivme" ye başka bir terim bulursa, alan bilim olmaktan çıkar... 3. "Sıfat" a önad  demek saçmadır. Tıpkı "zarfa" belirteç, "edat" a ilgeç demek gibi... neden terimlerle oynuyor, felsefeciler gibi dilcilerin de kendilerine özgü bir terimleri olmasına uğraşıyorsunuz? Bin yıllık "sıfat" ı "önad" yapmanın anlamı ne? Ne yani Türkçe'de M ile başlayan sözcük yok... Atacağız mı şimdi "masa" yı, "melek" i, "müdür" ü "maliye" i... Bu takındığınız  tavır; Nurullah Ataç "özleştirmeciliği" dir ki temelinden yanlıştır... Meraklıysanız, yakın tarihlerde bu konuda yazdığım üç yazı var. Okuyunuz. Saygılar, selamlar.

Ha unuttum... Yazınızın başlığındaki imlâ yanlışını da düzeltmeniz gerekir... Saygılar.”

Sayın Kesici, Terimleri Türkçeleştirmek çok önem taşıyor.Öğrencilerimiz, yurttaşlarımız için bir anlam taşımayan sözcükleri kafamızda taşımanın anlamı yok.Örneğin,"zarf,edat,sıfat" sözcükleri öğrenmeyi kolaylaştırmadığı gibi öğrencileri ezberciliğe itiyor.Oysa, "belirteç,ilgeç,önad" Türkçe olduğu için öğrenciye,yurttaşa çağrışımsal olarak neyi anlattığını uslamlama yoluyla bulduruyor.Böylece ezbere yönelmiyorlar. Türkçeyi okullarımızda okutacağımız metinlerle öğrencilerimize ulaştırırsak toplumsal sorunlarımızı çözmede de kolaylık sağlayacağız.Türkçeyi bu toplumda yaşayan herkesin ortak dili olarak görüyoruz.Bu nedenle Türkçe sözcüklerle düşünmek, anlatmak ulusal bir görev olarak duruyor.Bu ulusalcılıktan sakın "ırkçılık" anlamı çıkarmayın. Büyük Atatürk,geometri terimlerini Türkçeleştirdiği, bu konuyla igili kitap yazdığını siz de biliyorsunuz.Türkçeyi savsaklamadan geliştirmeyi,toplumumuzun her kesiminde yagınlaştırmayı -özellikle okuyan kesim arasında- savsaklayamayız.

Sayın Kesici, Uyarınız için teşekkür ederim.

17 Haziran 2012, U. Kesici, Türkçede Sözcük, Ek

“Bilgilendirici yazılarınızı dikatle ilgiyle izliyorum...''Dil-düşünme-mantık-felsefe kaçınılmaz olarak bağlıdır birbirine...Kültürel etkileşim kaçınılmaz olduğu için ortak / benzer sözcüklerin kullanılması da kaçınılmazdır...Ve her şey değişirken dil'in değişmemesi zaten mümkün değildir'' diye kısaca,yazınızın bendeki çağrışımını,belirteyim...saygıyla...teşekkürle...eyvallah...”

Sayın Üstün, Elbette dilimiz kuaştılmışlıklar içerisnde hep güzele, kendisine doğru değişecektir.Bu da siz duyarlı değerlerin çabasıyla olacaktır.Saygıyla..

17 Haziran 2012, Nedim Üstün, Türkçenin Sözvarlığı

“İlgiyle ve dikkatle izliyorum,demiştim...hatta Ufuk Kardeşimin yorumlarını da...Ve -düzeltilmiş- başlık konusunda hâlâ kuşkularım var:)))...tabii ki sizlerin uzmanlık alanı, ben sıramı beklerim:)))...selamlar sizlere...eyvallahhh...”

 Sayın Nedim Üstün, İlginize, güveninize teşekkür ederim.

17 Haziran 2012, NedimÜstün, Türkçede Sözcük, Ek

“Değerli Hocam; Çok mutluyum bu gün iyi bir eğitim aldım. Bir Tokat'lı olarak da değerli Cahit Külebi'yi anımsatan yazınızda kaldım. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Saygılar sunuyorum.”

Sayın Cemile Torun, Yazılarımın siz değerli okurlarımca okunması, değerlendirilmesi benim için bir onurdur. Ben teşekkür eder, saygılar sunarım.

1 Temmuz 2012, Cemile Torun, Şiir Çözümleme, Yorumlama 2

“Merhaba Turkay bey; "Yaz Okumaları" başlıklı yazınızda sözü edilen yazar olabilme halini ayrıntılı biçimde anlatıyorsunuz. Elinize sağlık güzel bir paylaşım. Saygılar.”

Cemile Hanım, inceliğiniz için teşeşkkür ederim.Saygıylarımla. Etkinliklerime bekliyorum. Konu:Atatürk Yazı Devrimi,1Kasım 2012 Yer:Barış Manço Kültür Merkezi saat:18 Kadıköy Konu:Yaz Okumaları,Türkçe Yazmak, Okumak Yer: Arguvanlılar Derneği Bostancı Tren İstasyonu Tarih:15 Kasım 2012

2 Ekim 2012, Cemile Torun, Yaz Okumaları

“Ne denilebilir... Muhteşem!”

Teşekkürler sevgili dost!...... Etkinliklerime beklerim TEL. 0535 390 58 24 Konu:Atatürk Yazı Devrimi Yer:Barış Manço Kültür Merkezi-Kadıköy / İST Tarih:1 Kasım 2012 Saat:18 Konu:Yaz Okumaları,Türkçe Yazmak, Okumak Yer:Arguvanlılar Derneği Bostancı Tren İstasyonu/İST Tarih:15 Kasım 2012 Saat:15

28 Ekim 2012, Aziz Sar, Pazar Sabahı

“Türkay Bey, başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar, esenlikler.”

Sayın Erdal Bey, Sizin gibi bir dostla tanışmama seviniyorum.Yazılarınızı okuduğumda bu sevincim artıyor.Kalemine sağlık!..Umarım görüşürüz.Yazılarımı değerlendirmenizden onur duydum! Sevgili dost İstanbul'a sizi eşinizi bekliyorum.Bu ay etkinliğim var beklerim. Konu:Yaz Okumaları,Türkçe Yazmak, Okumak Tarih: 15 Kasım 2012 saat 15- Yer:Arguvanlılar Derneği (Bostancı tren istasyonunda in arkada kitapçının üst katı) Düzenleyen: Türk Dili Dergisi Tel: 0535 390 58 24 Eşinize, size saygılar sunarım.

4 Kasım 2012, Erdal Ceyhan, Eleştiri, Tanıtım

“Gönderdiğiniz çağrıyı büyük bir mutlulukla aldım. Kimbilir, Bostancı'da bulunabilir miyiz? Ama sunumunuzu candan destekliyorum; başarılar diliyorum. Aziz Arkadaşım.”

Sayın Ceylan, İlginize, katkılarınıza teşekkür ederim.Saygılarımla...

6 Kasım 2012, Erdal Ceyhan, Eleştiri, Tanıtım

“Eeee ne de olsa Salah Birsel...kolay değildir ona şiir beğendirmek,"şıngır mıngır uyusun Boğaziçi'nde"...teşekkür ettim bu tanıtım için...saygıyla...”

Sayın Nedim Bey, Siz de şiirinizde ne güzel söylemişsiniz:"nerden geldik buraya hem de çabuk" Değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum.Sevgiler, saygılar...

7 Kasım 2012, Nedim Üstün, Eleştiri, Tanıtım

“Merhaba Türkay hocam. Güzeldi "ATATÜRK'ü anma ve anlama etkinliği, emeğinize sağlık, saygılarımla selamlar.”

Teşekkürler Cemile Hanım...

12 Kasım 2012, Cemile Torun, Atatürk Oratoryosu

“Doğru, onurlu "Türkçe" savaşımınız için sizi kutlarım.”

Sevgili Erdal Bey, Sizin gibi kalemi sağlam,yazdıklarıyla örnek olan bir dosttan böylesine övgüler almak sevindiriyor insanı.Sizlere çok teşekkür ediyorum.Eşinize,size saygılar sunuyorum.

13 Kasım 2012, Erdal Ceyhan, Yazı Değişikliğinin Önemi

“Merhaba Turkay Bey, Anlatıldığına göre Konfuçyus’a bir gün sormuşlar: “Bir ulusun tüm yönetimi sana bırakılsaydı ilkin ne yapardın?” Ne demiş bileceksiniz, Konfuçyus. “İlkin dili düzeltirim” demiş. Kanıtı da şöyle: “Dil düzgün olmayınca söylenen söylenmek istenen değildir; söylenen söylenmek istenen olmayınca yapılması gereken yapılmadan kalır; yapılması gereken yapılmadan kalınca törelerle sanat geriler; törelerle sanat gerileyince de adalet yoldan çıkar; adalet yoldan çıkınca halk çaresizlik içinde kalır. İşte bundan, söylenmesi gereken başıboş bırakılamaz. Bu her şeyden önemlidir.” selam ve saygılar.”

Sayın Nizamettin Bey, Söylenmek isteneni söylenmeden bırakmamak görevimiz olduğunu düşünüyorum.Bu uğraş, duyarlılık, bilinç gerektiriyor.Siz değerli dostların bilinciyle bu çıkmazları aşabiliriz.Duyarlılığınız, katkınız için teşekkür ediyorum.Saygılar, sevgiler...

15 Kasım 2012, Nizamettin Biber,Ulus, Dil, Eğitim

“Özlü söz... saygılarımla.”

Sevgili Celal Bey, Şiir, dili özenle,ekonomik kullanma sanatıdır.Sizin yazınızda dediğiniz gibi insanın bireysel, toplumsal yaşamında "sevmek" yaşandığında tüm zorluklar aşılır.Aynı zamanda "0nur" insanın önemsemesi gereken kavramlardan.Ne mutlu onurlu yaşarken sevgiyi çoğaltanlara. Özlü değerlendirmeniz beni mutlu etti.Teşekkürler,sevgiler sunuyorum.

17 Kasım 2012, Celal Oktay, Onur

“Güzel şiirler...izliyorum...eyvallah...”

Sayın Nedim Bey, İlginize, değerlendirmenize teşekkürlerimle birlikte saygılarımı sunuyorum...

18 Kasım 2012, Nedim Üstün, Aşk Özetler

“Bir evlada yazılacak en güzel satırlar. şiirde de Dağlarca havası var ki ,onu ayrıca sevdim. saygılar, selamlar Üstat.”

Sevgili Erdal Bey, Sevgi tutunup yükseleceğimiz en önemli dalımız değil mi? Bir şey beklemeden bu duyguyu çocuklarımıza duyarak yaşıyoruz.İşte bu duygular güzel Türkçeyle birleşince burun kemiklerimizi de sızlatıyor.Yaşam bilinir bilinmez doğrultusunda akıyor.Sevgiler,saygılar sunuyorum...

18 Kasım 2012, Erdal Ceyhan, Mektup

“Yazıda Umut'unuza duyduğunuz sevgi ile ilgili anlattıklarınız önemli.Akıl vermelerinizi almıyorum. Yanlış da olsa Umut yolunu kendi bulmalı.”

Sevgili Kerim Bey, Baba olmak işte böyle bir şey! Neylersin,çocuklarımızın ayağı taşa çarpmasın diye nelere soyunmuyoruz ki!Sevgiler, saygılar...

18 Kasım 2012, Kerim Korkut, Mektup

“Türkay Bey, güzel duygularınızı Türkçemizle harmanlayıp sunduğunuz mektup yazın türü örneği yazınızı beğendim! Kutlarım.”

Sevgili Durucan, Seni özledik! Beğenileriniz için teşekkür ediyorum.Ben de senin gezi yazılarını beğenerek okuyorum.Görüşmek dileğiyle sevgiler, saygılar sunuyorum.

18 Kasım 2012, Muhsin Durucan, Mektup

“Merhaba Turkay Korkmaz Bey, Türkçenin Sözvarlığı konusundaki Tezinizi severek okudum,çok yararlı bir kaynak olduğuna inanıyorum. Türk Dili konusunda görev yapan özellikle öğretmen ve öğrecilerine sağlık veriyorum. Tebriklerimle. Çok değerli bir yazı olarak buldum. Selam ve saygılarımla.”

Sayın Abdulkadir Bey, Sizin gibi diline, ülkesine sevdalı arkadaşlarımızdan ilgi görmek yaşama sevincimi çoğaltıyor.Değerlendirmeniz beni çok mutlu etti. Sizin şiir, düzyazılarınızı bularak ben de okudum.Sizin de bu alanda emek verdiğinizi sevinerek gördüm.Görüşmek dileğiyle sevgiler, saygılar sunarım.

25 Kasım 2012, Abdulkadir Güler, Türkçenin Sözvarlığı

“Sn Korkmaz, Güzel bir inceleme ve özlü bir yazı... Kutluyorum!”

Sayın Durucan, İlginize, beğenize teşekkür ediyorum.Sevgi, saygı sunuyorum...

30 Kasım 2012, Muhsin Durucan, Yazarlarımızın Türkçesi

“Mükemmel bir yazı olmuş. Elinize sağlık.Gerçekten Türkçeyi bilmiyoruz.Hem yazmasını, hem de konuşmasını.Öz Türkçe diye tutturdular. Ben de çok taraftardım. Ama yanılmışım. Hem telaffuz hatası hem de gramer hatası yapıyoruz.Teşekkürlerimle saygılar sunarım.”

Sayın Yılmaz Çetinöz İlginize, beğenize teşekkür ederim.Sizin yazılarınızı okuyunca bu duyarlılığınızın boş olmadığını gördüm.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sevgi, saygı sunarım...

30 Kasım 2012, Yılmaz Çetingöz, Yazarlarımızın Türkçesi

 

 

 
Toplam blog
: 1064
: 732
Kayıt tarihi
: 24.03.12
 
 

Türkay KORKMAZ, umuda yolculuğu ertelemez. Mermeri delenin damlanın sürekliliği olduğunu bilir. Y..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara