Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Tenis
 

Bu yıl tenisin son imzası, İstanbul'da atıldı

Bu yıl tenisin son imzası, İstanbul'da atıldı
 

Kvitova Azarenka


Önce, gencecik yürekler şehit oldu, sonra depremde son nefesler verildi. Kızgınlığımız üzüntüye, isyanlarımız şefkate dönüştü. Topluca sarsıldık geçen hafta.

Bu dönemde öyle bir etkilendik ki, güzel gelişmeleri bile göremez olduk. Oysa dünyanın en önemli tenis turnuvalarından biri yapıldı hüznün perdelediği İstanbul’da.

Onca telaşın içinde sessiz sakin gerçekleşti. Kadınlar dünya klasmanındaki ilk sekiz raket İstanbul’da, sezon sonu turnuvasındaydı. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul, tenis severlere yıllardır özlem duydukları bir ziyafet yaşattı.

Dünyanın en iyi kadın raketleri; Wozniacki, Sharapova, Azarenka, Radwanska, Stosur, Li Na, Kvitova ve Zvonareva, zemininde İstanbul yazan kortlarda raket salladı. Sakatlanan Sharapova’nın yerine tek maçla, yedek bekleyen Bartoli de bu listeye dahil oldu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçlara, ilgi çok büyüktü.

Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen yarı finallerde, top toplayıcı çocukların bayrağımıza bürünmüş t-shirtleri iyi düşünülmüştü. Yıllardır iyi bir tenis izleyicisi olarak, böylesi önemli tenis oyuncularını ağırlamak beni etkiledi. Ayrıca depremzedeler için sponsorlar ve oyuncuların katkılarıyla $250.000 da toplandı.

Pazar günü yapılan finalde Çek Kvitova, Belarus Azarenka ile karşılaştı. Yeni nesil tenisçilerin oynadığı final, çetin bir mücadele ile 3 set sürdü. 2 saat 28 dakika sonunda sezon sonu şampiyonluğu, ilk kez katılan Kvitova’nın oldu. Bu yılın Wimbledon şampiyonu genç oyuncu Türk seyircilerinden de büyük destek aldı.

Tenis otoritelerinden de tam not alan organizasyon önümüzdeki yıl da İstanbul’da gerçekleşecek. Bundan sonraki şampiyonalarda bir Türk tenisçiyi de görmek umuduyla.

Çimen Erengezgin 

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..